Struja

Nissan i Honda udružuju snage

I Nissan i Honda teško su držali korak sa svojim kineskim EV rivalima na svom domaćem tržištu, najvećem na svijetu.
AutoMoto / Flash | 16. 03. 2024. u 06:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanski proizvođači automobila Nissan i Honda objavili su u petak da razmišljaju o strateškom partnerstvu u proizvodnji ključnih komponenti za električna vozila i umjetnoj inteligenciji u softverskim platformama za vozila.

Ovi proizvođači automobila surađivat će na temeljnoj tehnologiji za električna vozila temeljena na baterijama, uključujući softver, rekli su u priopćenju u petak, dodajući da su potpisali memorandum o razumijevanju za strateško partnerstvo.

Studija izvedivosti uključivat će komponente povezane s električnim vozilima i automobilskim softverskim platformama, saopštile su kompanije.

"Važno je pripremiti se za ubrzani tempo transformacije u mobilnosti u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju, a značajno je da smo postigli ovaj sporazum na temelju zajedničkog razumijevanja da se Honda i Nissan suočavaju sa zajedničkim izazovima", naveo je u priopćenju Makoto Uchida, predsjednik i izvršni direktor Nissana.

"Radujemo se daljim raspravama i nastojimo pronaći dobitke za održivi rast", dodao je.

Direktor i predsjednik Honde Toshihiro Mibe rekao je da će kriterij za njihovo partnerstvo biti "hoće li nam sinergija tehnologija i znanja koje su naše tvornice njegovale omogućiti da postanemo vodeći u industriji stvaranjem nove vrijednosti za automobilsku industriju".

I Nissan i Honda teško su držali korak sa svojim kineskim EV rivalima na svom domaćem tržištu, najvećem na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close