Foto Klub Mostar, Mediteran Auto i Bljesak.info predstavljaju

MotoFoto 2024  - natječaj za najbolju fotografiju s motivom motornog vozila 

Vozilo koje je neizostavni dio slike samo je poveznica sa svim drugim fotografijama na natječaju i tema, zajednički motiv, koja usmjerava sve sudionike prema istom cilju – napraviti najbolju fotografiju na natječaju MotoFoto 2024 i osvojiti nagradu!
AutoMoto / Flash | 15. 04. 2024. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volite automobile, motocikle, kamione ili autobuse? Volite ih i više nego što se misli, jer osjećate kako i oni imaju dušu, daju nešto više od običnog spoja mehanike i dizajna? Volite i fotografirati? Evo idealnog natječaja za vas! Spojite strast za fotografijom i strast za limenim ljubimcima – i osvojite nagradu!

Ponovno oživljeni Foto Klub Mostar pokazuje ovih dana kako ima namjeru popularizirati fotografiju na razne načine, a jedan od najatraktivnijih načina upravo je najavljen – prvi međunarodni natječaj za najbolju fotografiju, otvoren jednako za amatere i profesionalce, a koji kao glavnu temu ima ono što je mnogim ljudima (skoro) najmilije u životu – ono što neki zovu tek prijevozno sredstvo, ali znamo svi da je u pitanju često predmet požude, čežnje, strastvene želje i obožavanja. Stoga, dakako, mnoge od vas će već u ovom trenutku zainteresirati o čemu se zapravo radi.

Dakle, ovako - svi vi ljubitelji fotografije, bilo da ste profesionalci ili amateri, svi vi koji ste u isto vrijeme zaljubljeni u svoje (ili tuđe) metalne (ili plastične) ljubimce, na četiri (ili dva, pa čak i šest) kotača, bilo da više volite one pokretane benzinskim ili dizel motorima (o električnim da i ne govorimo), svi ste pozvani na veliki međunarodni natječaj za najbolju fotografiju MotoFoto 2024 kojeg organizira Foto Klub Mostar u suradnji sa tvrtkom Mediteran Auto iz Mostara i portalom Bljesak.info.

Dakako, automobili (ili motocikli, čak i kombiji ili kamioni) samo su jedan od mogućih motiva koje organizator natječaja želi vidjeti na vašim fotografijama, tako da je potpuno nevažno je li na fotografiji supersportski automobil od par stotina tisuća novčanica ili neki od svakoga odbačeni auto, jer naglasak je na fotografiji, ideji, kompoziciji i zanatskom umijeću.

Traži se čarolija, umjetnost, vizija i prenošenje vaše impresije, a ne tek puko naslikavanje konja, kilovata, kubičnih centimetara i cola! Bilo da su pokretni ili nepokretni, registrirani ili neregistrirani, automobili, motori, kamioni, autobusi samo su poticaj, obavezan dio fotografije, ali ne i ključni moment kompozicije.

Dakle, razumjeli smo se. Aparate (ili mobitele) u ruke i već danas možete krenuti u lov na fotografiju koja će vas proslaviti! Ne morate biti brzi, ali vrijeme je da se krene, jer natječaj je otvoren do 15.05. u 23:59!

Vozilo koje je neizostavni dio slike samo je poveznica sa svim drugim fotografijama na natječaju i tema, zajednički motiv, koja usmjerava sve sudionike prema istom cilju – napraviti najbolju fotografiju na natječaju MotoFoto 2024 i osvojiti nagradu!

A nagrade, koje je osigurao Mediteran Auto Mostar te Bljesak.info su 300 KM (150 EUR) za prvo mjesto, 150 KM (75 EUR) za drugo mjesto i 50KM (25 KM) za treće mjesto.

Selektor natječaja je Svetislav Cvetković, dekan Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg, a ponavljamo, na natječaju mogu sudjelovati svi ono koji ispune uvjete iz propozicija koje je Foto Klub Mostar objavio.

Uvjeti sudjelovanja

Fotografije trebaju biti u JPG formatu, pripremljene u rezoluciji 300 dpi, minimalne veličine 3000 pixela po dužoj stranici - Fotografije se mogu poslati isključivo e-mailom na [email protected]

Prijava treba sadržavati:

- ime i prezime autora, adresu
- nazive fotografija
- pojedini autor može ukupno prijaviti tri (3) fotografije
- Svaka fotografija treba imati jedinstveni naziv. Nazivi fotografija kao što su »Bez naziva« ili »Untitled« ili generička automatska imena koja daje fotoparat (npr. IMG4422.jpg) nisu prihvatljivi, te će tako nazvani radovi biti diskvalificirani

SELEKTOR NATJEČAJA:
Svetislav Cvetković (BiH), dekan Akademije likovnih umjetnosti, Široki Brijeg

NAGRADE:
- 1. mjesto – 300 BAM (150 EUR)
- 2. mjesto – 150 BAM (75 EUR)
- 3. mjesto – 50 BAM (25 EUR)

KOTIZACIJA:
· Za državljane Bosne i Hercegovine: 10 BAM (5 EUR),
· Za strane državljanje 10 EUR,
· Za članove Foto kluba Mostar – besplatno.

Detalje o uplati i ostale informacije možete pronaći na Facebook profilu Foto Kluba Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close