Prokleta je ova nedelja :)

Mercedes povlači V8 izvedbu iz ponude G klase

AutoMoto / Flash | 02. 07. 2023. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes je odlučio povući V8 izvedbu iz ponude G klase, a to će odraditi Final Edition modela G500. Sve nakon toga neće ići dalje od šest cilindara, pa bi lako upravo ova donedavno sasvim uobičajena izvedba mogla postati kolekcionarski primjerak. Naravno, pod uvjetom da G klasu s V8 motorom možemo nazvati uobičajenim automobilom na cestama.

Mercedes će ponuditi zadnju G klasu V8 u kombinaciji tri nijanse, Obsidian crne, Opalith mango bijele i Olive magno nijanse, a svaka će biti ponuđena u točno 500 primjeraka.

Izvedbu pripremljenu za labuđi pjev V8 motora prepoznat ćete i po kromiranom obrubu pokrova rezervnog kotača te 20-inčnim AMG naplatcima. Ovisno o izboru, naplatci će biti crni ili zeleni. I još jedan detalj – ručice vrata nose logotip.

A "G" logo i "Stronger than time" natpis možete pronaći čim otvorite vrata jer će isti biti projiciran u podlogu. Potonji natpis postavljen je i u kabini, zajedno s Final Edition oznakama. Sve što vidite u kabini presvučeno je Nappa kožom, a to uključuje čak i prtljažni prostor. Mercedes tu naglašava odličan Burmester surround audiosustav te poneki ekskluzivni detalj.

Ispod poklopca ništa novo, ali svejedno više nego poželjno. 4.0 V8 twin-turbo prije odlaska u mirovinu daje 421 KS i 610 Nm, kao i na dosadašnjim izvedbama, prenosi Index Auto. Podsjetimo, prvi V8 u G klasu se ugrađuje od 1993. godine kad je Mercedes potražio pomoć AMG-a. Tada je imao 241 KS.

Cijena u startu je 196.350 eura, a prve isporuke kreću u rujnu i trajat će sve do ožujka iduće godine, čime će se označiti kraj nakon tri desetljeća duge V8 priče. Nije malo, posebno ako se uzme u obzir da je G500 do sada stajao 130.204 eura, a AMG G63 187.247 eura.

Nakon toga će kao opcije ostati AMG izvedbe te električni EQG koji mnogi željno iščekuju. Kako će se električni pogon prilagoditi epitetima G klase koji ju krase još od prvih dana s kraja 1970-ih, pokazat će tržišni rezultati.

Završimo dobrim vijestima. G63 izvedba vjerojatno će ostati u ponudi još neko vrijeme.

Posebno Grand Edition izvedba jasno ukazuje smjer kojim Mercedes ide. Ova izvedba bit će proizvedena u svega 1000 primjeraka, svaki sa startnom cijenom od čak 228.896 eura. Kupac dobiva primjerak isključivo u Night black magno boji sa zlatnom dekoracijom i 22-inčnim naplatcima.

Kopirati
Drag cursor here to close