2024. - 2026.

'ko skupi četiri slova G, O, L, F ... - VW otkriva planove za elektrifikaciju ikoničnog modela

Očekuje se da će električni GTI koegzistirati s benzinskim verzijama još nekoliko godina, pružajući ljubiteljima performansi održivu alternativu.
AutoMoto / Flash | 22. 12. 2023. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Dugoočekivani električni Volkswagen GTI stiže za dvije godine", najavio je šef dizajna tvrtke Andreas Mindt putem Instagrama.

Mindt je podijelio skicu koja prikazuje originalni Golf GTI pored nedavno predstavljenog ID. GTI koncepta.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Andreas Mindt (@andreas_mindt_2023)

Dok čekamo redizajn GTI-a 2024. godine, Volkswagen već planira korak unaprijed prema elektrifikaciji.

U službenom videu, izvršni direktor Thomas Schäfer osvrnuo se na važna lansiranja proizvoda. Popis novih vozila uključivao je sljedeću generaciju Tiguana i Passata, zajedno s ID.7 i ažuriranim ID.3.

Prodaja Golfova GTI dosegnula je impresivnih 2,8 milijuna jedinica od 1975. godine, a prva potpuno električna verzija ovog kultnog modela očekuje se 2026. godine. Očekuje se da će električni GTI koegzistirati s benzinskim verzijama još nekoliko godina, pružajući ljubiteljima performansi održivu alternativu.

Skica sugerira da će VW koristiti naziv "Golf" za proizvodnu verziju ID. GTI. Međutim, ne smijemo zaboraviti da je koncept bio temeljen na još jednom izložbenom automobilu, ID.2all. To je bio manji automobil viđen kao buduća električna zamjena za superminija Polo. Iz Wolfsburga su rekli da će biti "prostran kao Golf, pristupačan kao Polo".

Oba koncepta temelje se na nadolazećoj platformi MEB Entry za vozila s pogonom na prednje kotače. Deveta generacija isključivo električnog Golfa, koja dolazi 2028. godine, vozit će se na nadolazećoj SSP platformi, prenosi portal Automobili.hr.

Vrijeme će pokazati hoće li električni GTI koji dolazi 2026. godine biti Golf GTI ili ID.2 GTI, budući da je situacija trenutno pomalo zbunjujuća. Kladimo se da će biti potonje. U međuvremenu, VW je registrirao novi logotip "GTI" u kojem se "I" zamjenjuje munjom.

Kopirati
Drag cursor here to close