Velika transformacija

Hyundai potpuno zaustavlja razvoj motora na fosilna goriva

Hyundai je najavio svojim zaposlenicima kako je pred njima velika transformacija na pogone zasnovane na električnoj energiji, pa se stoga zatvara odjel koji razvija motore s unutarnjim izgaranjem.
AutoMoto / Flash | 29. 12. 2021. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći južnokorejski proizvođač automobila, Hyundai Motor Group, najavio je ovih dana svojim zaposlenicima kako će zatvoriti odjel za razvoj motora na fosilna goriva, odnosno da iz njihovih pogona neće više izaći niti jedan novi tip motora s unutarnjim izgaranjem.

Ova je promjena u skladu sa strategijom ovog proizvođača, ali i cijele autoindustrije, da se ide prema električnim vozilima.

Hyundai će neizbježno tako postati proizvođač isključivo električnih automobila, a oni će energiju dobivati iz baterija ili pak vodika, javlja AutoNet.

Istraživački centar Namyang, osnovan 1983. godine, u kojem na motorima s unutarnjim izgaranjem radi oko 12 tisuća ljudi, također će biti zatvoren, a zaposlenici će (barem prema sadašnjim informacijama) biti premješteni u odjele koji se bave razvojem električnih pogonskih sklopova.

S reorganizacijom će se početi odmah s početkom nove godine, a prvi i glavni zadatak Hyundaijevim će stručnjacima biti početi osmišljavati inovativna vozila koja će moći biti dominantna i na tržištu budućnosti. Istodobno Hyundai osniva i istraživački centar za baterijske tehnologije.

Hyundai Motor Group krovna je organizacija pod kojom funkcioniraju marke Hyundai, Kia i Genesis, a odnedavno i električna marka Ioniq.

Od svibnja 2019. godine drže i vlasnički udio u Rimac Automobilima, koji je od ove godine prebačen na Rimac Grupu, a iznosi oko 11%. Prošle su godine postali i suvlasnici mreže punionica električnih vozila Ionity.

Kopirati
Drag cursor here to close