Do kraja godine

Hoće li Vijeće ministara ukinuti carinu na uvoz električnih i hibridnih auta?

Predlagač je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.
AutoMoto / Flash | 14. 02. 2024. u 07:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na današnjoj sjednici razmatrati prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih električnih i hibridnih automobila do kraja ove godine.

Predlagač je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Pred ministrima će se naći i Nacrt sporazuma između Srbije i BiH za "IPA tri" program prekogranične suradnje, čiji je predlagač Ministarstvo financija i riznice BiH.

Ovo ministarstvo je predlagač i informacije o raspodjeli korištenja sredstava tekuće rezerve za devet mjeseci prošle godine, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Planirano je da ministri razmatraju i prijedlog odluke o imenovanju članova Stručnog savjeta Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Na dnevnom redu će se naći i informacija o pripremi prijedloga akcijskog plana Vijeća ministara za provođenje Strategije komuniciranja institucija BiH o procesu pristupanja Europskoj uniji - od kandidatskog statusa do članstva za 2024. godinu, sa prijedlogom akcijskog plana.

Na dnevnom redu sjednice su i prijedlozi programa rada institucija Vijeća ministara.

Predviđeno je da ministri razmatraju i davanje suglasnosti za glasovanje državljana Ruske Federacije na teritoriji BiH, povodom održavanja predsjedničkih izbora, 17. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close