Sve više nesreća

Električni romobili su opasnost na cesti: Raste broj hospitaliziranih vozača

Podaci otkrivaju da je broj vozača u nezgodama s električnim romobilima koji su primljeni na hitnu pomoć porastao za 40 posto.
AutoMoto / Flash | 04. 05. 2022. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozači električnih romobila predstavljaju sve veću opasnost za sebe i ostale sudionike u prometu.

Prema pisanju britanskog Expressa, broj nesreća u kojima su sudjelovali električni romobili u Velikoj Britaniji narastao je s 392 iz 2020. godine na lanjskih 713.

Također, podaci otkrivaju da je broj vozača u nezgodama s električnim romobilima koji su primljeni na hitnu pomoć porastao za 40 posto.

Britanska Vlada je nedavno produljila sva testiranja i implementaciju novih propisa o romobilima do 30. studenog 2022. kako bi podržala finalni 'ekološki' način lokalnog putovanja i pomogla u ublažavanju smanjenog kapaciteta javnog prijevoza, prenosi Auto Klub.

Stručnjaci upozoravaju da se zakonsko reguliranje električnih romobila u javnom i privatnom vlasništvu ne bi trebalo ubrzati bez učinkovitih sigurnosnih propisa i obrazovanja javnosti, pa sve više ljudi podupire namjeru da na romobil smiju samo oni s položenim vozačkim ispitom.

Hirra Khan Adeogun, voditelj odjela udruge Car Free Cities komentirao je statističke podatke: “Ako ove brojke išta otkrivaju, to je da moramo brzo legalizirati električne romobile kako bi stvorili standarde i omogućili edukaciju vozača. Tek tada romobili mogu postati funkcionalni za gradsku mobilnost i smanjenje emisije štetnih plinova u našim gradovima.

Kopirati
Drag cursor here to close