Ne plačite, direktori!

Električni Passat u top verziji imat će preko 300 ''konja''

Novi ID.7 GTX imat će svjetsku premijeru krajem ljeta. Volkswagen ga opisuje kao "model za duge relacije"
AutoMoto / Flash | 15. 05. 2023. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije dva tjedna Volkswagen je predstavio novi ID.7. Do sada najimpresivniji električni Volkswagen odmah je dobio nadimak "električni Passat", a Volkswagen ima velike ambicije s ovim modelom, između ostaloga želi konkurirati Tesli i njenom Modelu 3.

Sada je najavljeno da će krajem ljeta uslijediti i svjetska premijera modela ID.7 GTX, kao najdinamičnije varijante ovog modela.

Automobil će biti opremljen najnovijom generacijom Volkswagenovog električnog pogona, te će i kao drugi GTX modeli imati dva motora i pogon an sve kotače te mnogo snage. Koliko konkretno Volkswagen još nije otkrio, no kako osnovni ID.7 ima 286 KS očekuje se da će GTX imati osjetno više od 300, možda čak i bliže 400 KS, što bi trebalo zajamčiti odlične sportske karakteristike.

Volkswagen je za sada objavio nekoliko fotografija koje otkrivaju detalje novog modela te otkrio da će auto u unutrašnjosti imati profinjene detalje poput crvenih GTX kontrastnih šavova na sjedalima, instrumentnoj ploči i vratima. Dizajn eksterijera karakteriziraju sjajni crni elementi, prenosi Auto Start.

Volkswagen je također otkrio da je razvio softver koji ima za cilj postizanje optimalne učinkovitosti, dinamike i stabilnosti u vožnji. Sustav za upravljanje dinamikom vožnje ne upravlja samo pogonom, već i svim sustavima kočenja, upravljanja i regulacijom voznog postroja, ovisno o odabranom profilu vožnje.

Vozni postroj i upravljanje limuzinom dodatno su usavršeni na temelju modularne električne platforme (MEB), a zahvaljujući izboru profila vožnje omogućuju širok raspon između komfora i sportskih performansi, tvrdi Volkswagen.

Sportski modeli GTX dio su Volkswagenove ponude već dvije godine. ID.7 će biti treći GTX nakon ID.4 i ID.5 izvedba koje imaju 299 KS.

Kopirati
Drag cursor here to close