Novi Mercedes-Benz CLE Cabriolet

Ekskluzivno uživanje na otvorenom tijekom cijele godine

Ovaj novi model je baziran na sportskom modelu CLE Coupe. Međutim, klasični mekani krov od tkanine i dodatni visokokvalitetni detalji daju mu poseban karakter.
AutoMoto / Flash | 07. 02. 2024. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa novim CLE Kabrioletom, Mercedes-Benz nastavlja svoju dugu tradiciju automobila sa otvorenim krovom i četiri sjedišta. Ekspresivan dizajn, inteligentna tehnologija i vrhunska oprema osiguravaju užitak u vožnji na ekskluzivnom nivou.

Ovaj novi model je baziran na sportskom modelu CLE Coupe. Međutim, klasični mekani krov od tkanine i dodatni visokokvalitetni detalji daju mu poseban karakter. CLE Kabriolet kombinira dinamične karakteristike vožnje sa visokim nivoom svakodnevne udobnosti za uživanje na otvorenom tijekom cijele godine. Lansiranje na tržišta u Europi počinje krajem travnja 2024. godine.

Zabava na otvorenom u bilo koje doba godine

AIRCAP® električni sustav deflektora vjetra i AIRSCARF® sustav grijanja prostora oko glave su standardna oprema. Oba sustava su dodatno unaprijeđena. Oni čine vožnju sa otvorenim krovom na niskim vanjskim temperaturama prijatnijom. AIRCAP® se sastoji od dva elementa: deflektor vjetra na vjetrobranskom staklu usmjerava protok zraka preko glava putnika. Proširuje se pritiskom na dugme. Automatski deflektor vjetra iza zadnjih naslona za glavu efikasnije smanjuje turbulenciju. AIRSCARF® proizvodi još topliji protok vazduha oko vrata i grla putnika na prednjim sjedištima – čak i u uvjetima nepovoljnog vjetra.

Standardno prilagođeni akustični meki krov također doprinosi upotrebljivosti CLE kabrioleta tijekom cijele godine. Dostupan je u crnoj, crvenoj ili sivoj boji. Višeslojna struktura sa opsežnom izolacijom pruža osnovu za najbolji toplotni komfor u svim godišnjim dobima.

Također smanjuje buku vjetra i buku vožnje. Meki krov se otvara i zatvara u roku od 20 sekundi do brzine kretanja vozila od 60 km/h. Po prvi put se pokreće isključivo električnom energijom, što ga čini još tišim. Standardno ugrađena motorizirana pregrada sa valjcima automatski odvaja preklopljeni mekani krov od preostalog dijela prtljažnika.

Sportski luksuz u vlastitoj klasi

Slobodnostojeći 12,3-inčni potpuno digitalni ekran i 11,9-inčni centralni ekran orijentiran ka vozaču u portretnom formatu privlače poglede u unutrašnjosti. Centralni ekran se može električno nagnuti od 15 do 40 stupnjeva kako bi se spriječio odsjaj koji ometa kada je mekani krov spušten. Još jedan detalj je opcijski dinamičko ambijentalno osvjetljenje. Trake svjetlosti prelaze iz kokpita preko vrata i zadnjih bočnih panela do iza zadnjih sjedišta. Ovaj stilski ugođaj upotpunjen je sa još dva detalja: gornji dio kontrolne table, pojasne linije i mekani poklopac za odlaganje stvari su presvučeni crnom vještačkom napa kožom. Kao dodatak ovim detaljima tu je i kromirana ukrasna obloga koja se proteže oko cijelog putničkog prostora. Kako bi spriječili da se opcijski dostupna kožna sedišta previše zagriju tijekom ljeta, upotrijebljen je poseban premaz koji reflektira infracrvene zrake. Kao rezultat, kožna sjedišta će biti i do 12 stupnjeva hladnija na direktnoj sunčevoj svjetlosti od neobrađene standardne kože. Čak i kada je krov zatvoren, unutrašnjost se manje zagrijava zahvaljujući hladnim presvlakama sjedišta. Izbor boja koji se nudi za kožna sedišta koja reflektira sunčane zrake i napa kožu su: crna, makijato bež/crna, tonka braon/crna, moćno crvena/crna i bela/crna. Standardna linija AVANTGARDE nudi ARTICO/MICROCUT umjetnu kožu u crnoj boji.

Prednja sjedišta razvijena isključivo za CLE imaju integralni dizajn sportskih sjedišta. U kombinaciji sa opcijskim Burmester® 3D surround sustavom zvuka, svako od njih ima dva zvučnika u nivou sa naslonima za glavu. Ovo stvara posebno personalizirano i impresivno muzičko iskustvo uz “Dolby Atmos” i “Spatial Audio” sustave. Ovaj vrhunski zvučni sustav ima ukupno 17 zvučnika.

Prostrana unutrašnost

Kao najveći kabriolet u segmentu srednje veličine, sportski model sa dvoja vrata nudi visok nivo udobnosti za četiri osobe. Dimenzije su: dužina 4.850 milimetara, širina 1.861 milimetar, visina 1.424 milimetara i međuosovinsko rastojanje od 2.865 milimetara. Putnici pozadi posebno imaju koristi od dodatnih 25 milimetara na međuosovinskom rastojanju. Između ostalog, imaju 72 milimetara više prostora za koljena i 19 milimetara više prostora za ramena i laktove. Ovo čini vozilo znatno prostranijim od C-Klase kabrioleta.

Sa zapreminom od 385 litara (295 litara sa spuštenim krovom), prtljažnik je izuzetno praktičan za svakodnevnu upotrebu. Ako je potrebno, prtljažni prostor se može proširiti pomoću preklopnih naslona zadnjih sedišta. Vlasnici ih mogu lako sklopiti iz prtljažnika u razmjeri 60:40. Pristup prtljažniku je beskontaktan i potpuno automatski sa HANDS-FREE ACCESS sustavom. KEYLESS-GO je također dio standardne opreme. Vrata vozila se zaključavaju i otključavaju dodirivanjem kvake na vratima.

Izuzetno interaktivno i prilagođeno

Ponuda zabave je veoma interaktivna i personalizirana. Treća generacija MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainment sustava omogućava korištenje aplikacija trećih strana (*na određenim tržištima) kao što su „TikTok“ platforma za zabavu, „Zoom“ sustavom za video konferencije ili „Audials“, provider internet radija i podkasta. MBUX Entertainment paket je opciono dostupan preko Mercedes me Store-a. Uključuje internet radio, streaming muzike i paket podataka odabranog nezavisnog provajdera.

Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, MBUX također nudi novi nivo personalizacije sa automatiziranim funkcijama pogodnosti. Prilikom lansiranja na tržište, kupci će moći koristiti šablone za standardne rutine. Primjeri uključuju „Cold days“ (grijanje sjedišta se uključuje na određenoj vanjskoj temperaturi) ili „Date night“ (romantična muzika se reprodukuje preko Bluetooth-a; ambijentalno osvjetljenje postaje ružičasto). Korisnici također mogu kreirati vlastite rutine, povezujući nekoliko funkcija i uvjeta. Korisnik ovo može uraditi na centralnom ekranu i rezultirajuće rutine se pojavljuju pod naslovom menija „My routines“.

Dinamično i udobno iskustvo vožnje sa moćnim šestocilindričnim motorom vrhunskog ranga

Šasija novog CLE kabrioleta omogućava uživanje u vožnji na krivudavim putevima. Istovremeno, nudi izuzetan komfor u vožnji na dugim putovanjima. Komforni sustav oslanjanja, koje je spušteno za 15 milimetara, dio je standardne opreme vozila. Ovaj sustav kombinira izuzetno udobnu vožnju sa brzim, sportskim upravljanjem. Opciono je dostupno sportsko oslanjanje sa amplitudno selektivnim sustavom prigušenja. Opcijski dostupan DYNAMIC BODY CONTROL sistem oslanjanja omogućava iskustvo vožnje koje je podesivo u širokom rasponu od ekstremno sportskog do udobnog kroz kontinuirano, prilagodljivo prigušenje oscilacija naprijed i pozadi. Aktivni sustav oslanjanjanja pojedinačno kontrolira karakteristike prigušenja za svaki točak u kombinaciji sa motorom, mjenjačem i karakteristikama upravljanja. Sustav uzima u obzir situaciju u vožnji, brzinu i uvjete na putu. Istovremeno prekidač DINAMIC SELECT daje vozaču izbor između udobnije ili tvrđe sportske postavke.

Kopirati
Drag cursor here to close