Nesreće

Dramatičan porast ozljeda zbog električnog romobila

Za vozače vrijede graničenja brzine i zabrana vožnje po nogostupu, no i dalje je puno nesreća.
AutoMoto / Flash | 02. 02. 2022. u 07:39 Bljesak.info
Nepažnja

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Električni romobili gotovo su jednako popularni koliko i kontroverzni u brojnim turističkim gradovima u svijetu, a Berlin je posljednji u nizu koji upozorava na dramatičan porast ozljeda u vrijeme procvata ovog alternativnog načina javnog prijevoza, piše Hina.

U samo godinu dana u Berlinu se broj nesreća u kojima su sudjelovali vozači električnih skutera više nego udvostručio, a tamošnja policija kaže da je do 30. studenoga 2021. izbrojila 775 prometnih nesreća i 572 ozlijeđenih.

To je više nego dvostruko veća brojka u odnosu na čitavu 2020. godinu, kada se dogodilo 325 nesreća s 235 ozlijeđenih.

Video: Kompilacija padova 

Popularnost ovog načina prijevoza posebno je porasla tijekom pandemije jer mnogi stanovnici Berlina nastoje izbjeći gužve u javnome prijevozu.

Za vozače vrijede graničenja brzine i zabrana vožnje po nogostupu, no i dalje je puno nesreća. Nošenje kaciga i dalje je preporučljivo, ali neobavezno u većini zemalja, uključujući i Njemačku, unatoč brojnim istraživanjima koja ukazuju na to da su iznimno važne.

Razderana koža, iščašenja, prijelomi lubanje, ozljede mozga, kontuzije, ozljede kralježnice, ozljede zuba i opekline među najčešćim su ozljedama vozača električnih romobila koje navode stručnjaci u meta-studiji kanadskih zdravstvenih vlasti iz siječnja 2021., navela je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close