Sandrider

Dacia predstavila Buggy s kojim će sudjelovati na sljedećem izdanju Dakar rallyja

Rally-Raid Buggy koji se krije iza naziva Sandrider pokreće trolitarski V6 biturbo motor koji razvija 360 konjskih snaga.
AutoMoto / Flash | 31. 01. 2024. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rumunjska automobilska kompanija pod okriljem Renaulta predstavila je automobil s kojim će u klasi Ultimate T1+ sudjelovati na sljedećem izdanju jedinstvenog Dakar rallyja, ali i Svjetskom rally-raid prvenstvu u sljedećoj godini.

Rally-Raid Buggy koji se krije iza naziva Sandrider pokreće trolitarski V6 biturbo motor koji razvija 360 konjskih snaga.

Buggy koji se krije iza naziva Sandrider inspiriran je konceptnim modelom Manifesto koji je Dacia otkrila 2022. godine, a u razvoju trkaćeg automobila čija je karbonska karoserija postavljena na cjevastoj šasiji sudjelovali su i eksperti iz poznate britanske kompanije Prodrive.

Video: Dacia

Najsnažniji automobil u povijesti Dacije pokreće trolitarski V6 biturbo motor koji razvija 360 konjskih snaga pri 5.000 obr/min i 539 Nm najvećeg obrtnog momenta za čiju je distribuciju na obje osovine zadužen 6-stupanjski sekvencijalni mjenjač.

17-inčne felge na kojima su adekvatne gume i specifičan ovjes transparentno pokazuju u kakvom će se okruženju Sandrider boriti za slavu.

Sandrider čekaju mnogobrojna testiranja prije prvog nastupa koji je zakazan na ovogodišnjem Maroko reliju koji će se voziti od 5. do 11. listopada, a tvornički tim Dacia Sandriders naredne sezone činit će tri automobila koje će kroz nemilosrdna bespuća širom svijeta voziti vrhunski rally vozači Sébastien Loeb, Cristina Gutierrez Herrero i Nasser Al-Attiyah.

Kopirati
Drag cursor here to close