Zvjezdani luksuz

Bljesak na 55. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu: Mercedes plijeni pažnju

Brend Mercedes-Maybach smatran je mjerilom za automobilski luksuz, stil i status još od 1921. godine. Maybach je najbolje od najboljeg.
AutoMoto / Flash | 21. 03. 2023. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovogodišnjem 55. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, kompanija Star Import d.o.o. u dvorani 3 predstavlja sve Mercedesove podbrendove – AMG, G, Maybach i EQ.

Brend Mercedes-Maybach smatran je mjerilom za automobilski luksuz, stil i status još od 1921. godine. Maybach je najbolje od najboljeg, a ova težnja nastavlja karakterizirati jedinstvenu auru brenda do danas.

Foto: Bljesak.info / Mercedes na sajmu automobila u Beogradu

Legendarni brend se neprestano unaprijeđuje kako bi premašio najveća očekivanja izvanrednog.

AMG – ova tri slova širom sveta označavaju vrhunske automobilske performanse, ekskluzivnost, efikasnost i izuzetno dinamično zadovoljstvo u vožnji. Adrenalin, brzina i preciznost – AMG vas zove da zakoračite u svijet performansi i doživite ovaj brend sa svim čulima.

Sa brendom EQ, više od jednog stoljeća našeg znanja o automobilima prebacujemo u električnu eru. EQ transformira iskustvo vožnje, pružajući luksuz i performanse koje očekujete od jednog Mercedes-Benz vozila.
Legendarna G-Klasa stvorila je brend za sebe.

Foto: Bljesak.info / Mercedes na sajmu automobila u Beogradu

G-Klasa je serija modela iz Mercedes-Benza sa najdužim stažom proizvodnje. Ona je praotac svih SUV vozila sa trokrakom zvezdom.

''Pored svih premijera i izuzetnih automobila, posebna tradicija koju nastavljamo i ove godine jeste da mladim ljudima dajemo šansu i pružamo im priliku da budu dio našeg brenda. Product Experti, mladi stručnjaci koji su prošli Mercedes-Benz obuku, bit će tijekom trajanja salona automobila na raspolaganju svim posetiteljima za dodatna pitanja i pojašnjenja vezana za Mercedes-Benz proizvode'', izjavio je Štefan Vöröš, generalni direktor kompanije Star Import d.o.o.

Zvijezda 55. Međunarodnog salona automobila u Beogradu je električna, luksuzna limuzina – EQS SUV. Ovaj model nudi obilje prostora i udobnosti za do sedam putnika u svojoj avangardnoj, luksuznoj unutrašnjosti. Zahvaljujući snažnim električnim motorima, 4MATIC pogonu na sva četiri kotača i inteligentnom režimu vožnje OFFROAD, EQS SUV je također sposoban da se sa lakoćom nosi sa svakom vrstom terena. Prema WLTP procesu, EQS SUV nudi domet do 660 km.

Foto: Bljesak.info / Mercedes na sajmu automobila u Beogradu

Premijeru pred beogradskom publikom ima i model Mercedes-Benz GLC - najdinamičniji model u uspješnoj SUV porodici brenda Mercedes-Benz. Čak i na prvi pogled, to je naglašeno njegovim dizajnom sa jedinstvenim proporcijama, precizno oblikovanim ivicama i visokokvalitetnim enterijerom.

Također, model GLC impresionira svojim voznim performansama i efikasnošću. GLC je dostupan samo kao hibrid: kao plug-in hibrid ili kao blagi hibrid sa tehnologijom od 48 volti i integriranim starter-generatorom. Plug-in hibridi nude domet veći od 100 kilometara (WLTP) što ga čini savršenim za svakodnevnu vožnju pretežno na električnu energiju.

Foto: Bljesak.info / Mercedes na sajmu automobila u Beogradu

U dvorani 3a, izložena su Mercedes-Benz laka komercijalna vozila - Sprinter Tourer 319 CDI, Vito Tourer 116 CDI i T-Klasa 180.

''U suradnji sa našim dugogodišnjim partnerima, kompanijama Intesa Leasing i Raiffeisen Leasing, nudimo i posebne uvjete financiranja za kupovinu Mercedes-Benz vozila – fiksnu kamatnu stopu od 4,99% koja važi od 22. ožujka do 30. travnja 2023. godine. Sajamske akcije odnose se i na kupovinu potpuno električnih Mercedes-EQ vozila'', navode iz Mercedesa.

Uz svako kupljeno vozilo iz Mercedes-EQ ponude, kupac dobiva na poklon Mercedes Wallbox AC (zidni punjač) od 22kW. Wallbox odlikuje najsuvremenija tehnologija i moderan dizajn koji je prilagođen za kućnu upotrebu.

Foto: Bljesak.info / Mercedes na sajmu automobila u Beogradu

Posebna poslastica na Mercedes-Benz štandu u dvorani 3a bit će prvo izrađeno trkačko električno vozilo u Srbiji, bolid tima Drumska Strijela.

Drumska Strijela je prvi srpski Formula Student tim, čiji su članovi studenti Sveučilišta u Beogradu, koji svake godine projektiraju, izrađuju i testiraju novo vozilo, sa kojim nastupaju na Formula Student natjecanjima.

Tradicionalno, kompanija Star Import i brend Mercedes-Benz podržavaju ovaj projekt i sa posebnim zadovoljstvom ove godine ustupaju doo štanda za predstavljanje Drumske strijele.

Kopirati
Drag cursor here to close