Made in Hungary

Mercedes-Benz predstavio EQB – Obiteljski sedmerosjed na struju

EQB će biti prvo potpuno električno vozilo koje će se proizvoditi u mađarskoj tvornici u Kecskemétu.
AutoMoto / Flash | 19. 04. 2021. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao sedmerosjed (opcionalno), novi EQB nudi prostor za mnoge obitelji i širok spektar transportnih potreba. To mu daje izuzetan položaj među električnim vozilima. Dva sjedišta u trećem redu mogu da koriste osobe do 1,65 metara visine, a moguće je i staviti dječje sjedište u treći red.

Novi EQB nudi dosta prostora i maksimalan kapacitet prtljažnika od 1.710 litara, zahvaljujući dugom međuosovinskom rastojanju od 2.829 milimetara.

Foto: PR / Mercedes-Benz predstavio EQB – Obiteljski sedmerosjed na struju

Nagib naslona u drugom redu može se standardno podesiti u nekoliko faza, a ovaj red ima opciju uzdužnog podešavanja od 140 milimetara.

Dok prvi primjerci modela EQA 250 pristižu u europske prodajne salone, prezentiran je novi EQS namjenski dizajniran, potpuno električni član obitelji S-Klase, te istovremeno verzija novog modela EQB za kinesko tržište imat će svoj debi u Šangaju. Proizvodit će se u Pekingu, a na tržište Kine dolazi kasnije tijekom godine. Europska verzija će također biti pokrenuta ove godine, a u SAD EQB stiže 2022. godine.

Foto: PR / Mercedes-Benz predstavio EQB – Obiteljski sedmerosjed na struju

Potrošnja električne energije modela EQB 350 4MATIC u Europi prema NEDC: kombinirana električna potrošnja: 16.2 kWh/100 km; kombinirana CO2 emisija: 0 g/km, domet 478 km; WLTP: kombinirana električna potrošnja: 19.2 kWh/100 km; kombinirana CO2 emisija: 0 g/km, domet 419 km.

EQB će biti prvo potpuno električno vozilo koje će se proizvoditi u mađarskoj tvornici u Kecskemétu. Do sada su tamo s proizvodne trake silazile plug-in hibridne verzije modela CLA i CLA Shooting Brake. Plug-in hybrid verzija A-Klase će se također proizvoditi u ovoj tvornici, pored njemačke fabrike Mercedes-Benz u Rastattu, gdje se proizvodi i EQA.

EQB će uključivati nekoliko modela s pogonom na prednje točkove i s pogonom na sva četiri točka, različitih snaga – neki od njih i s više od 200 kW – uz baterije korisnog kapaciteta počevši od 66.5 kWh. U planu je i verzija s velikim dometom.

EQB interpretira filozofiju Mercedes-EQ dizajna poznatog kao Progressive Luxury na karakterističan način. Oblikuje ga tipična Mercedes-EQ crna rešetka hladnjaka s centralno postavljenom zvijezdom. Još jedna prepoznatljiva dizajnerska karakteristika električnih Mercedes-EQ vozila je neprekidna svjetlosna traka naprijed i pozadi.

Foto: PR / Mercedes-Benz predstavio EQB – Obiteljski sedmerosjed na struju

Standardna navigacija s električnom inteligencijom doprinosi lakom rukovanju EQB-om u svakodnevnom životu. Ona izračunava najbrži put do odredišta, uzimajući u obzir maksimalnu snagu punjenja i trajanje mogućih zaustavljanja zbog punjenja. Pored toga, navigacija s električnom inteligencijom osigurava da se visokonaponska baterija po potrebi dovede do optimalne temperature punjenja prije planiranog zaustavljanja zbog punjenja.

Pomoću certifikata porijekla visokog kvaliteta, Mercedes-Benz garantirana da se energija iz obnovljivih izvora dovodi u mrežu stanica za punjenje struje koje koriste Mercedes me Charge. S Mercedes me Charge mrežom, kupac može da puni vozilo na više od 200,000 stanica za punjenje širom Europe.

Foto: PR / Mercedes-Benz predstavio EQB – Obiteljski sedmerosjed na struju
Kopirati
Drag cursor here to close