Kinez nakon užasne nesreće

Zhou: Oreol mi je spasio život

"Spremniji sam nego ikad da se vratim na stazu i radim ono što volim, utrkujem se. Očekujem da ću biti spreman za sljedeći vikend i VN Austrije", kaže optimistićni Zhou.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 04. 07. 2022. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak utrke u Velikoj Britaniji donio nam je strašan incident između Georgea Russella, Pierrea Gaslyja, Sebastiana Vettela, Alexa Albona, Estebana Ocona i Guanyua Zhoua. Vozač Alfe Romeo je prošao najgore i trebalo je više od 15 minuta da dobijemo obavijest kako je Kinez pri svijesti. Da situaciju nije baš dobra moglo se i pretpostaviti s obzirom da je trebalo proći određeno vrijeme kako bi smo vidjeli ustvari što se dogodilo na startu, gdje je i kako završio Zhou.

Sudar je bio nevjerojatan, Zhou je nekih pedesetak metara, ako ne i više prošao okrenut na glavu, prije nego što će bolid preletjeo zaštitnu ogradu što se nije dogodilo u modernijoj eri Formule 1. Srećom bez težih posljedica.

"Bio je to strašan udes, drago mi je da sam dobro. Redari i medicinski tim na stazi su bili izvanredni, brzo su mi pomogli. Zahvalan sam i FIA i Formuli 1 za sav trud da poboljšaju bezbjednost – oreol me mi je spasio život i to pokazuje prave rezultate napora da se poboljšaju bolidi", rekao je kineski vozač i dodao:

"Spremniji sam nego ikad da se vratim na stazu i radim ono što volim, utrkujem se. Očekujem da ću biti spreman za sljedeći vikend i VN Austrije", kaže optimistićni Zhou.

Kopirati
Drag cursor here to close