Zagrijavanje za VN Austrije

Verstappenu shootout prije sprint utrke

Verstappen je bio najbrži i nakon prvih i nakon drugih pokušaja u posljednjem dijelu sprint kvalifikacija uz ogromnu prednost od pola sekunde ispred momčadskoga kolege Pereza.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 01. 07. 2023. u 16:05 Bljesak/Maxf1.net

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Max Verstappen postavio je najbolje vrijeme Shootouta i osigurao si prvu startnu poziciju za poslijepodnevnu sprint utrku. Nizozemac je bio gotovo pola sekunde brži od momčadskog kolege Sergija Pereza, koji je osvojio drugu poziciju.

Verstappen je bio najbrži i nakon prvih i nakon drugih pokušaja u posljednjem dijelu sprint kvalifikacija uz ogromnu prednost od pola sekunde ispred momčadskoga kolege Pereza koji je u posljednji čas srušio Norrisa s drugoga mjesta.

Norris je bio jednu poziciju bolji nego jučer na trećem mjestu za McLaren, a Hulkenberg je opet briljirao za Haas na četvrtom mjestu uz najbolji krug na medium gumama.

Sainz i Leclerc zauzeli su peto i šesto mjesto za Ferrari nakon što su obojica opasno živjeli u prvom dijelu kvalifikacija kada je Sainz imao kvar na brake by wire sustavu stražnjih kočnica.

Alonso je, za razliku od jučer, pobijedio Strolla na sedmom i osmom mjestu za Aston Martin dok su Ocon i Magnussen zauzeli posljednje dvije pozicije u trećem segmentu.

Albon je za šest stotinki propustio ući u posljednji segment sprint kvalifikacija za Williams, a Gasly nije uspio ponoviti jučerašnji uspjeh na 12. mjestu za Alpine.

Vozači AlphaTaurija Tsunoda i de Vries bili su najsporiji od vozača u drugom segmentu, ne računajući Russella koji zbog tehničkih problema nije ni vozio pa je završio na 15. mjestu za Mercedes.

Zhou je bio najbrži od vozača koji su sprint kvalifikacije završili u prvom segmentu i to za samo 0.001 sekundi iza Leclerca koji se provukao u SQ2 na 15. mjestu za Ferrari.

Piastri je završio na 17. mjestu za McLaren ispred Hamiltona u Mercedesu koji je najveće iznenađenje sprint kvalifikacija nakon što mu je obrisan najbrži krug zbog granica staze.

Bottas je zauzeo 19. mjesto za Alfa Romeo koji je jedina momčad s oba bolida među posljednjih pet, a posljednji je bio Sargeant u Williamsu.

Kopirati
Drag cursor here to close