Britanac bi mijenjao pravila

Verstappen Hamiltonu: Puno stvari u životu nije fer

"FIA bi trebala odrediti vrijeme kad bi svima bilo dozvoljeno početi raditi na razvoju bolida za sljedeću godinu. Recimo 1. kolovoza, tako da nitko ne bi mogao steći prednost, jer je ovo sr..e', rekao je Lewis Hamilton.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 01. 07. 2023. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predugo je trajao 'mir' između Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona. No, sad je sam Hamilton 'otvorio' novu frontu, a sve zbog njegovog bahatog pametovanja svima u Formuli 1 i oko nje. Verstappen to više nije mogao izdržati. Po dolasku u Austriju gdje se ovog vikenda vozi utrka, Britanac je izašao sa zanimljivim prijedlogom.

"Red Bull se već posvetio bolidu za sljedeću godinu jer su otišli toliko ispred svih da više ne trebaju mijenjati ovogodišnji. Stoga bi FIA trebala odrediti vrijeme kad bi svima bilo dozvoljeno početi raditi na razvoju bolida za sljedeću godinu. Recimo 1. kolovoza, tako da nitko ne bi mogao steći prednost, jer je ovo sr..e', rekao je Lewis Hamilton.

A što je s Mercedesovom dominacijom u prošlom desetljeću?

"Nikada nismo krenuli tako rano kao oni. To se treba promijeniti jer sadašnje stanje omogućava da se tako dugo dominira. Prije je u prednosti bio Ferrari, pa onda Red Bull s Vettelom. Počinjali su ranije i uvijek su bili ispred ostalih" požalio se 38-godišnji Hamilton.

Njegov 13 godina mlađi konkurent je rado odgovorio Lewisu.

"Nismo pričali o tome kad je on osvajao svoja prvenstva, zar ne? Stoga smatram da ne bismo trebali ni sada. Tako funkcionira Formula 1. Kad imaš kompetitivan bolid to je sjajno, ali u nekom trenutku moraš početi gledati prema sljedećoj godini. Puno stvari u životu nije fer. Jednostavno se s time moraš nositi", izjavio je Verstappen.

Kopirati
Drag cursor here to close