Svjetski prvak u svom stilu

Verstappen slavio i nakon što je izletio sa staze

Sa svježim gumama Max Verstappen je brzo dostigao Pereza koji je primio poruku od ekipe da se ne bori ako Verstappen bude brži, što je na kraju i bio slučaj.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 22. 05. 2022. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Max Verstappen pobjednik je današnje vrlo zanimljive utrke koja se vozila za VN Španjolske. Na stazi koja je zvanično otvorena 1992. godine aktuelni prvak je u 49. krugu prošao momčadskog koleg Sergia Perezea koji je jasno dobio upute Hornera i ostalih.

Na samom početku utrke Sergio Perez se lansirao dvije pozicije naprijed, a najgore su prošli Kevin Magnussen i Lewis Hamilton koji su se sudarili u trećem zavoju. Magnussen je odustao, Hamiltom je krenuo sa dna. Međutim nije bio jedini u problemima. Već u sedmom krugu Carlos Sainz ide van staze, vraća se ali sa popriličnom količnom pijeska na gumama.

Dva kruga kasnije na istom mjestu je grešku napravio Max Verstappen. Nekako tom prvom dijelu utrke najsigurniji su bili Charles Leclerc, Russel i Perez. Verstappen se naravno vratio u utrku, pritiskao je mladog Britanca, ali nije mogao proći. Dodatni problem Verstappenu je pravio DRS koji je malo radio, malo nije. Najteži udarac uslijedio je za navijače Ferrari.

Charles Leclerc je čvrsto držao prvo mjesto, ali je onda njegov bolid jednostavno ostao bez snage. George Russell preuzeo je vodstvo ispred Pereza koji je na svježijim medium gumama preuzeo prvo mjesto u 31. krugu. Max Verstappen je u 44. krugu otišao na treću promjenu guma i na novom setu mediuma se vratio na stazu ispred Georgea Russella na drugu poziciju.

Sa svježim gumama je brzo dostigao Pereza koji je primio poruku od ekipe da se ne bori ako Verstappen bude brži, što je na kraju i bio slučaj. U finišu utrke smo lijepi troboj između Bottasa, Sainza i Hamiltona za 4., 5. i 6. poziciju. Bottasa je Španjolac prešao u prvom zavoju, a Britanac u trećem. Na kraju su vozači Mercedesa dobili poruku da malo "popuste" jer postoji realna mogućnost da odustanu Sainz je tako vratio svoju četvrtu poziciju, Russell je ostao treći, dok je Hamilton napravio dobar posao osvojivši na kraju peto mjesto. Šesti je Bottas, sedmi Ocon, osmi Norris, deveti Alonso, dok je još jedan bod za AlphaTauri osigurao Tsunoda.

Kopirati
Drag cursor here to close