Ferrari podbacio, Mercedes spašava Russell

Dominacija Red Bulla i sigurna pobjeda Verstappena

George Russell na četvrtom mjestu je koliko toliko popravio dojam u momčadi Mercedesa čiji je prvi vozah, Lewis Hamilton pola utrke pokušavo da pretekne Gaslyja i Albona. Nije uspio pa je ostao tek 13-ti.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 24. 04. 2022. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjerojatno niti u samom Red Bullu nisu očekivali da će na ovaj način zaključiti vikend u Imoli. Max Verstappen je bio najbrži u petak, u subotu kroz sprint utrku je osigurao pole position koji je danas pretvorio u trijumf.  Svoj drugi u ovoj sezoni, dvadeset i drugi u karijeri. Usput danas je priču zaokružio najbržim krugom.

Sa druge strane totalno razočarenje za Ferrari i njegove navijače. Ferrari je zajedno sa svojim vozačima u Imolu došao pun samopouzdanja međutim, na kraju ništa. Carlos Sainz Junior je odustao već u prvom krugu, dok je Charles Leclerc ostao bez postolja nakon što se izletio u 54. krugu u zavoju Variante Alta.

Čak se može reći kako je Leclerc imao sreće s obzirom da nije previše oštetio bolid te se vratio na stazu. Na kraju je završio kao šesti. To su definitivno najvažniji detalji utrke vožene danas u Imoli od koje smo svi zajedno očekivali puno, a dobili smo jako malo. Kiša koju su najavljivali dvadesetak minuta nakon starta nije pala, pa se ni vremenski uvjeti na stazi nisu pretjerano mijenjali.

Verstappen koji je već nakon prvog zavoja bio na čelu, to prvo mjesto nije ispuštao do kraja. Perez je prošao Leclerca na startu i držao je to drugo mjesto koje je pokušava nekako ugroziti vozač Ferrarija ali je bio poprilično daleko. Nakon 17-tog kruga su krenuli ulasci u boks, mijenjale su se gume, skoro je došlo do sudara između Hamiltona i Ocona. U 20. krugu Verstappen i Leclerc ulaze u boks. Začudo, Leclerc je prestigao Pereza kroz boks, no Meksikanac je imao zagrijanije gume te je na stazi vratio poziciju.

Vozaču Ferrarija se ukazala prilika nakon greške Pereza također u Variante Alta zavoju, ali jednostavno danas je Red Bull bio prebrz za Ferrari.Najzanimljivije borbe su bile za osmo mjesto (Magnussen i Tsunoda) te za 12. mjesto (Albon, Gasly i Hamilton). U 48. krugu Tsunoda je svoju borbu zaključio pretjecanjem Magnussena. U 50. krugu u Ferrariju se odlučuju da prebace Leclerca na meke gume. Pritom je izgubio poziciju od Norrisa. U sljedećem krugu ga je u toj taktici pratio Perez i vratio se na drugo mjesto, a Leclerc je vratio izgubljeno treće mjesto.

Grešku Leclerca je iskoristio Norris, dok smo u finišu utrke gledali Bottasa koji napada Russella za četvrto mjesto. Bio je sekundu iza Russella. U 59. krugu Leclerc prolazi Vettela za sedmo mjesto, a u 62. krugu i Tsunodu za šesto mjesto. George Russell na četvrtom mjestu je koliko toliko popravio dojam u momčadi Mercedesa čiji je prvi vozah, Lewis Hamilton pola utrke pokušavo da pretekne Gaslyja i Albona. Nije uspio pa je ostao tek 13-ti.

U ostatku poretka, svakako razloga za zadovljstvo imaju u Alfi Romeo jer je Bottas peti. Tsunoda je završio na sedmom mjestu, Vettel osmom, dok su do bodova došli Magnussen i Stroll.

Kopirati
Drag cursor here to close