Ništa novo na stazi

Verstappen najbrži prvog dana testiranja

Najviše krugova su odvozili vozači Haasa, 148, Kevin Magnussen i Nico Hülkenberg. Od vozača, prvog dana na stazi nije bilo Sergia Pereza i Lewisa Hamiltona.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 21. 02. 2024. u 23:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počela su prva predsezonska testiranja, bolidi su se našli na stazi u Bahreinu, gledajući rezultate i poredak, malo toga se promijenilo u odnosu na ono što smo većinom gledali prošle sezone. Max Verstappen je na kraju prvog dana imao najbolje vrijeme, 1.1 sekundu je Nizozemac bio brži od vozača, McLarena Landa Norrisa. S tim što se Max baš navozao prvog dana, odradio je 142 kruga, dok je recimo Norris odvozio 70 manje.

Aktualni svjetski prvak bio je najbrži u prvom dijelu dana s vremenom 1:32.548 na C3 Pirellijevim gumama, što mu je bilo dovoljno za oko sedam desetinki prednosti ispred Leclerca.

Carlos Sainz u Ferrariju je kasnio desetinku sekunde iz Norrisa, dok su društvo pet najbržih prvog dana zaključili Daniel Ricciardo u RB-u (1:32.599) i Pierre Gasly vozač Alpinea (1:32.805). Najviše krugova su odvozili vozači Haasa, 148, Kevin Magnussen i Nico Hülkenberg.

Tijekom prvog dana testiranja vidjeli smo manji incident na stazi kada je Strollu otpao retrovizor na kojeg je naletio Nico Hülkenberg. Od vozača, prvog dana na stazi nije bilo Sergia Pereza i Lewisa Hamiltona. Ovo je jedini predsezonski test koji se vozi tri dana. Bolidi izlaze na stazu ponovo u osam sati ujutro.

Kopirati
Drag cursor here to close