Velika zarada

Hamilton 'trese' ogromnu lovu u F1

Najbolji britanski vozač u povijesti u dosadašnjoj karijeri zaradio je impresivnih 271 milijun eura.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 01. 02. 2024. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Auto-moto svijet danas je šokirala informacija da će sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 Lewis Hamilton do kraja tjedna objaviti prelazak u Ferrari, a tim povodom Britanci su se pozabavili njegovom zaradom u dosadašnjoj karijeri.

Hamilton bi uskoro trebao postati timski kolega Charlesu Leclercu, a navodno bi suradnja mogla biti službena u sljedećim danima. U Ferrariju ga čeka dodatna zarada, a ionako je neprikosnoven na vrhu liste najbolje plaćenih vozača na svijetu.

Najbolji britanski vozač u povijesti u dosadašnjoj karijeri zaradio je impresivnih 271 milijun eura, što ga svrstava na sam vrh liste. Prvi iza njega je Fernando Alonso koji je u karijeri zaradio 252 milijuna eura.

Na trećem mjestu je Sergio Perez (73 milijuna eura), a slijede na četvrtom i petom mjestu Daniel Ricciardo i Lance Stroll sa po 49 milijuna eura.

Hamiltonov ugovor s Mercedesom donosi mu 50 milijuna eura svake godine, a trenutno ima i sponzorske ugovore s kompanijama Bose, L'Oreal, Mercedes-Benz, Monster Energy, Police, Puma, Sony Tommy Hilfiger i Vodafone koji mu donose još 20 milijuna eura.

Svoje bogatstvo Britanac je trošio na skupocjenu privatnu kolekciju automobila koja vrijedi više od 15 milijuna eura, a koja ukljućue Pagani Zondu, Mercedes-AMG Project One i Ferrari LaFerrari.

Od njegovih nekretnina koje se izdvajaju su penthouse stan u New Yorku koji vrijedi više od 50 milijuna eura te vila u Londonu vrijedna 25 milijuna eura.

Hamilton je 2008. godine postao najmlađi svjetski prvak u povijesti. U međuvremenu je osvojio još šest titula i 2020. godine izjednačio se s legendarnim Michaelom Schumacherom.

Kopirati
Drag cursor here to close