Novi poslovni objekt

Porsche Sarajevo od 1.srpnja na novoj lokaciji

Kompanija Porsche Holding Salzburg privela je kraju izgradnju novog servisno-prodajnog centra Porsche Sarajevo u Blažuju
AutoMoto / AutoMoto Sport | 18. 06. 2024. u 13:40 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi poslovni objekt u kojem će biti smješteni izložbeno-prodajni saloni za brendove Volkswagen, Škoda, Audi, Porsche, Cupra , SEAT, DasWeltAuto, servisne radionice, te nova lakirnica i maloprodajna administracija bit će operativan u ponedjeljak, 1. 7. 2024. na lokaciji Mali Kiseljak 6A u Blažuju.

Novi objekt s dobrim pristupnim putevima, uključujući izlaz na magistralni put M17 ima površinu od 5.611 kvadratnih metara a prostire se na zemljištu površine 23.598 kvadratnih metara.

Jedan je od najvećih i sasvim sigurno najsuvremenijih objekata takve vrste u ovom dijelu Europe, usklađen s vodećim ekološkim i sigurnosnim standardima.

O kakvim standardima se radi, možda najbolje ilustrira podatak, da je za grijanje i hlađenje objekta, do sad već ugrađen sistem kojeg čini 46 kilometara cijevi ugrađenih ispod poda. Za izmjenu toplote će se koristiti toplotne pumpe, koje koriste toplotu zemljišta.

Također je instalirana fotonaponska elektrana sačinjena od fotonaponskih ćelija ukupne površine 2.200 kvadratnih metara, godišnjeg kapaciteta 430 MWh, koji može zadovoljiti više od polovine energetskih potreba objekta. Korištene su najsuvremenije tehnologije pa je tako ugrađen inteligentni sistem upravljanja rasvjetom, ventilacijom te grijanjem i hlađenjem kojim se može upravljati lokalno ali i s velike distance.

U svrhu smanjenja ukupne emisije CO2 će se po potrebi za proces lakiranja koristiti CNG, odnosno BioCNG.

Posjetite novi prodajno-servisni centar Porsche Sarajevo na novoj lokaciji i uvjerite se i sami u jedinstvenost ovog izuzetnog poslovnog objekta.

Kopirati
Drag cursor here to close