Dominacija Ferrarija

Charles Leclerc ispred Sainza

Leclerc je s dolaskom na cilj zauzeo prvo startno mjesto s 1:28.796, dok je Sainz ostao kratak 0.190 sekundi. Jedini koji je parirao vozačima Ferrarija bio je Max Verstappen.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 08. 05. 2022. u 01:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste nekada gledali neku od utrka Indy Car serije, onda znate što se očekivati od prve utrke Formule 1 u Miamiju. Razlika leži u činjenici da je ipak koliko toliko izgrađena ulična staze, dok se u Indy serije slične jednostavno stvaraju postavljanjem zaštitne ograde. S tim da ovdje imamo i novi sloj asfalta.

Na takvoj stazi najbolje su snašli vozači Ferrarija Charles Leclerc i Carlos Sainz koji su zauzeli prvi starni red pred večerašnju utrku. Ferrariju je ovo prvi put da su zauzeli prvi startni red od VN Meksika 2019. i prvi puta da su odvozili dva najbrža kvalifikacijska vremena od VN Japana 2019.

Leclerc je s dolaskom na cilj zauzeo prvo startno mjesto s 1:28.796, dok je Sainz ostao kratak 0.190 sekundi. Jedini koji je parirao vozačima Ferrarija bio je Max Verstappen, ali je u svom stilu na napravi što bolji rezultat napravio pogrešku u prvom sektoru, pa se morao zadovoljiti trećim mjestom.

Njegov momčadski kolega Checo Perez je četvrti. Iza dva Ferrarija i dva Red Bulla peti je završio Bottas u Alfa Romeu koji je bio 0.439 sekundi sporiji od Pereza, a Hamilton je zauzeo šesto mjesto kao brži vozač Mercedesa.AlphaTauri je jedina momčad uz Ferrari i Red Bull koja je s oba bolida prošla u Q3 – Gasly je zauzeo sedmo mjesto ispred Norrisa u McLarenu i Tsunode u drugom AlphaTauriju.

Stroll je prvi puta ove sezone ušao u Q3 za Aston Martin, ali je bio najsporiji u posljednjem dijelu kvalifikacija i startat će s desetoga mjesta. Nakon prvog dijela kvalifikacija, nastup su završili Magnussen, Zhou, Albon, Latifi, dok Ocon nije startao uopće jer je uništio svoj bolid na trećem slobodnom treningu. Za Alonsa, Russella, Vettela, Riccarda i Schumachera je priča završila nakon druge runde.

Kopirati
Drag cursor here to close