Održan sastanak

Razgovor o financiranju Lokalnih izbora - Tri pilot projekta novih tehnologija

Održan sastanak s predstavnicima SIP-a u vezi zahtjeva za osiguranje dodatnih sredstava za održavanje Lokalnih izbora 2024.
Vijesti / Flash | 09. 05. 2024. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra financija i trezora Bosne i Hercegovine Muhamed Hasanović danas je održao sastanak s predsjednicom Središnje izborne komisije Irenom Hadžiavdić, članom SIP-a Željkom Bakalarom i njihovim suradnicima.

''Razgovarali smo o financiranju Lokalnih izbora 2024. godine, koji će se održati 6. listopada a za koja su do sada odobrena sredstva u iznosu od 7.418.000 KM'', napisao je u priopćenju Hasanović.

Lokalni izbori su raspisani na osnovu Odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta od 26. ožujka ove godine, kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kada bi trebala biti provedena tri pilot projekta uz upotrebu novih tehnologija, s ciljem transparentnijeg izbornog procesa.

Ministarstvo financija i trezora BiH je zaprimilo zahtjev za osiguranje dodatnih sredstava u iznosu od 4.173.000 KM, u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, a koji je donesen nakon Instrukcije o privremenom financiranju institucija BiH za period travanj-svibanj 2024. godine.

''Na sastanku smo razgovarali o pomenutom zahtjevu, te su predstavnici SIP-a detaljno obrazložili potrebu za dodatnim sredstvima koju će Ministarstvo pomno analizirati i očitovati se u zakonom propisanom roku'', navodi se u priopćenju.

Predsjednica Centralne izborne komisije izrazila je zahvalnost na podršci Ministarstva financija i trezora BiH, ističući važnost stabilnog financiranja za neometano sprovođenje izbornih aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close