Tko će reagirati?

Slučaj djevojaka iz Mostara i Visokog | Nakon izlaska iz pritvora nastavio s prijetećim porukama

Radi se o muškarcu koji iza sebe navodno ima dvostruko ubojstvo te pokušaj ubojstva, konzument je narkotičkih sredstava i alkoholičar.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 06. 2024. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su dvije djevojke, jedna iz Mostara, druga iz Visokog zbog prijetnji koje im je putem osobnog Instagram profila slao muškarac iz Visokog prijavili policiji, dotični je bio priveden na razgovor.

Muškarac je 24 sata bio zadržan u prostorijama MUP-a Visoko, nakon čega ga je Tužitelj Tužiteljstva Zeničkodobojske županije pustio na slobodu bez određivanja pritvora a djevojke tvrde i dalje im je nastavio upućivati prijeteće poruke.

Redakciji portala Bljesak.info obratile su se A.R. (1993.) nastanjena u Visokom i A.B. (1995.) nastanjena u Mostaru. Navele su kako danima trpe psihičke torture putem osobnog Instagram profila A.B. gdje su im muškarac po imenu Edin upućuje prijetnje po život.

Foto: Bljesak.info / Prijeteće poruke

Inače, riječ je o bivšem partneru A.R. djevojke iz Visokog koji je, prema njezinim riječima, proganja više od godinu dana, a u jednom navratu joj je nanio teže tjelesne ozljede.

Kako su kazale, radi se o muškarcu koji iza sebe navodno ima dvostruko ubojstvo te pokušaj ubojstva, konzument je narkotičkih sredstava i alkoholičar.

''Prijetnje poput "rasporit ću je", "glavu ću joj donijeti ispred policijske stanice" itd. zaista su pokazatelj mogućnosti da se desi još jedan femicid. U posljednjih godinu dana smo svjedoci povećanog broja femicida u Bosni i Hercegovini. Ovih putem bih da se zahvalim PU Visoko na postupanju po Zakonu, zaprimili su apsolutne sve krivične prijave te pružili zaštitu kako mojoj prijateljici tako i meni'', navele su nam prijateljice, dodajući kako žele da javnost zna da se femicid može spriječiti redovnim prijavljivanjem krivičnih djela.

Zbog svega su policiji podnijele više od deset krivičnih prijava.

Iz policije u Visokom nam je potvrđeno da su ova djela prijavljena.

Glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić, za Bljesak.info potvrdio je prijavu i rekao kako je važno da se reagira da se svaki slučaj pravilno dokumentira kako bi počinitelji kaznenih djela bili procesuirani sa zakonom da bi se spriječile neželjene posljedice.  

Tužiteljstvu Zeničkodobojske županije poslali smo upit o ovome slučaju ali do kraj pisanja ovog teksta nismo dobili odgovore.

Kopirati
Drag cursor here to close