FOTO

Nevrijeme poharalo bh. općinu: Vjetar čupao krovove, oborena stabla...

Pored kuća, oštećen je i krov na Osnovnoj školi "Dositej Obradović", a na fotografijama se može vidjeti da je voda ušla u hol škole, kao i u sportsku dvoranu.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 06. 2024. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sasa Macinkovic / RadioSrbac Srbac / Posljedice strašnog nevremena u mjestu Srbac

Jako nevrijeme pogodilo je u srijedu ujutro Srbac te je iza sebe ostavilo brojne kuće bez krovova, a materijalna šteta, prema riječima načelnika, ove općine je velikih razmjera.

Oborena stabla

Pored kuća, oštećen je i krov na Osnovnoj školi "Dositej Obradović", a na fotografijama se može vidjeti da je voda ušla u hol škole, kao i u sportsku dvoranu.

Mlađan Dragosavljević, načelnik općine Srbac, rekao je za "Nezavisne novine" da je nevrijeme najviše zahvatilo dio općine u Lijevče polju.

"U jednom dijelu sela sve kuće su raskrivene i oštećene. Mi smo upravo završili radni sastanak u i organizirali ekipe da izađu na teren i da pomognu ljudima u uklanjanju nereda koji je nastao. Oborena su stabla, Osnovna škola 'Dositej Obradović' je raskrivena. Angažirali smo ekipu koja treba da reagira", navodi Dragosavljević.

Prema njegovim riječima, u ovom momentu je najpotrebnija fizička radna snaga.

"Štete su velikih razmjera i mi ćemo s pozicije Općinske uprave i općinskog Stožera civilne zaštite poduzeti sve što je u okviru naše nadležnosti i naše moći u ovom trenutku", rekao je on.

Sanacija

Pripadnici Vatrogasne jedinice, Civilne zaštite i radnici Osnovne škole "Dositej Obradović" u Glamočanima uspjeli su u značajnoj mjeri sanirati oštećenja na ovom objektu.

Dalibor Košutić, samostalni stručni suradnik za poslove Civilne zaštite općine Srbac, rekao je Srni da pored krova značajno oštećena i vanjska fasada na školi.

"Uspjeli smo sanirati posljedice jutrošnjeg nevremena i osigurati prostor u okviru škole gdje se nastava odvija nesmetano", naglasio je Košutić.

Prema njegovim riječima, porušena stabla i dio fasade koji se odvojio od zida predstavljali su opasnost za učenike i nastavno osoblje.

"Zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Vatrogasne jedinice i Civilne zaštite i radnika škole uspjeli smo u značajnoj mjeri sanirati posljedice nevremena i adaptirati prostor za nesmetano odvijanje nastave", rekao je Košutić.

Kopirati
Drag cursor here to close