BiH ima resurse

Sorrensen: BiH ima europsku perspektivu, ali predstoji još puno posla

Vijesti / BiH-EU | 07. 05. 2014. u 13:48 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bosna i Hercegovina ima europsku perspektivu, ali predstoji još dosta posla na europskom putu'', ocijenio je danas šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik Europske unije Peter Sorensen.

Naglasio je da je neophodno da svi dijelovi u BiH podjednako usvajaju odgovarajuću legislativu, uključujući antikorupcijske zakone radi približavanja europskim standardima.

Sorensen je danas u Doboju sudjelovao u obilježavanju Dana Europe.

Ovaj skup je organiziralo Odjeljenje za europske integracije i energetsku efikasnost grada Doboja u suradnji s tamošnjom nevladinom organizacijomm “Europlus“.

Građani Doboja su na štandovima s materijalnom mogli da se informiraju o projektima koji se provode sredstvima EU.

Na ovoj manifestaciji su predstavljene i nevladine organizacije grada Doboja, koje surađuju s predstavnicima EU putem raznih projekata. Također, predstavljeni su i privredni subjekti iz različitih grana privrede.

''Zemlje su jake onoliko koliko su snažni resursi s kojima one raspolažu. Takve resurse, koji su na raspolaganju BiH, smo imali priliku vidjeti u Doboju, a uključuju i inovacije, inicijative, iskustvo i vještine '', rekao je Sorenson.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović je rekao da postoji želja da se ubrza proces ulaska BiH u EU.

Direktor Centra za promociju europskih vrijednosti "Europlus" Dijana Đurđević rekla je da ovaj centar od 2005. godine provodi oko 10 projekata, koje je financirala EU, a koji se odnose na razvoj u oblastima obrazovanja, informiranja građana o procesu europskih integracija, te rada i zapošljavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close