Susret s Jessikom Roswall

Krišto: Slijedi još puno izazova

Tijekom susreta naglašeno je da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Švedske dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja.
Vijesti / BiH-EU | 25. 03. 2024. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u ponedjeljak u Sarajevu s ministricom europskih poslova Kraljevine Švedske Jessikom Roswall o unapređenju bilateralne suradnje i europskom putu BiH. Tijekom susreta naglašeno je da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Švedske dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja.

Predsjedateljica Krišto je izrazila zahvalnost Švedskoj za kontinuiranu potporu, koju pruža BiH na europskom putu. Istaknula je da prošlotjedna odluka Europskog vijeća, o otpočinjanju pregovora za pristupanje EU-u, predstavlja ogroman korak naprijed za Bosnu i Hercegovinu te je svojevrsna potvrda i priznanje zajedničkom radu i predanosti što je rezultiralo konačnim postizanjem potrebnog stupnja usklađenosti s kriterijima za članstvo u Europskoj uniji.

Naglasila je da Vijeće ministara BiH ostaje i dalje fokusirano na ispunjavanje preostalih uvjeta i posvećeno provedbi reformi, s ciljem jačanja demokracije, vladavine prava i gospodarskog razvoja naše zemlje. Dodala je da su svi u Bosni i Hercegovini svjesni da slijedi još puno izazova, obveza i napornog rada.

Krišto je istaknula snažnu posvećenost sveobuhvatnoj izbornoj reformi te u tom kontekstu kazala kako trebamo dati punu potporu nastavku dijaloga i kompromisa, prije svega rješenjima koja su rezultat rada institucija u BiH. Samo takva rješenja mogu osigurati da BiH ostane stabilna, prosperitetna i suverena zemlja u krugu europske obitelji.

"Predsjedateljica Krišto je poručila kako Vijeće ministara BiH nastavlja raditi istim neumornim tempom, jer reforme trebaju svima u BiH. Dodala je da upravo snažna potpora prijateljske Švedske i svih prijatelja u EU pruža dodatnu motivaciju za suočavanje s tim izazovima u dostizanju konačnog cilja, a to je punopravno članstvo u Europskoj uniji", priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close