Zabranjene površine

Mostar Parking postavlja stubiće

Iz mostarskog javnog poduzeća dodaju kako postavljanje stubića kreće u narednom tjednu i vršit će se sukladno Elaboratu i Rješenju Odjela za Urbanizam…
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 03. 2024. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Veliki broj korisnika javnih površina, koje su prema Odluci Gradskog vijeća Grada Mostara namijenjene za parkiranje vozila se pridržava zakonskih propisa, ali je još uvijek dosta nesavjesnih vozača koji i dalje parkiraju na površinama na kojima nije dozvoljeno parkiranje vozila kao što su prometna ostrva, područja neposredno prije i poslije pješačkih prijelaza, trotoari, zelene površine, vatrogasni prolazi i sl'', objavilo je poduzeće Mostar Parking te najavilo postavljanje stubića kako bi to spriječilo.

''Upravo zbog zaštite tih površina i usmjeravanja mirujućeg prometa na za to predviđena mjesta, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, Mostar Parking je nabavio prometne stubiće – fizičke prepreke (barijere) te će vršiti postavljanje istih na onim mjestima koje su zakonskim propisima definirane kao zone/mjesta na kojima je zabranjeno zaustavljati i parkirati vozila. To je u prvom redu definirao Zakon o osnovama sigurnosti prometa na putevima u Bosni i Hercegovini u poglavlju XI. Zaustavljanje i parkiranje'', navedeno je.

Iz mostarskog javnog poduzeća dodaju kako postavljanje stubića kreće u narednom tjednu i vršit će se sukladno Elaboratu i Rješenju Odjela za Urbanizam Grada Mostara, u kojemu su definirane lokacije i tehničke specifikacije stubića – fizičkih prepreka (barijera) za ograničenje/usmjeravanje prometa. Dimenzije stubića su 80 x 6 cm (visina x širina).

Kopirati
Drag cursor here to close