Poslijepodne i uvečer

Bijelit će se | Mostar iscrtava horizontalnu prometnu signalizaciju

Vidljiva horizontalna signalizacija osim što je značajna za sigurnost prometa i vizualno čini grad ljepšim, priopćeno je iz Grada Mostara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 04. 2024. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi se povećala sigurnost u prometu nastavljeno je iscrtavanje horizontalne prometne signalizacije u Gradu Mostaru.

Uz što manje ometanje prometa, većina radova na iscrtavanju horizontalne prometne signalizacije izvodi se u poslijepodnevnim i noćnim satima, a tijekom dana se iscrtava signalizacija u manje prometnim ulicama i naseljima.

Vidljiva horizontalna signalizacija osim što je značajna za sigurnost prometa i vizualno čini grad ljepšim, priopćeno je iz Grada Mostara.

Inače, već duže vremena je u Mostaru prisutan problem održavanja horizontalne signalizacije - iscrtavanje punih i isprekidanih crta, pješačkih prijelaza, parkirališta te ostalih oznaka koje se nalaze na cesti.

Često se događa da samo par dana nakon farbanja boja naprosto nestane. Imali smo i slučajeva duplih linija na mostarskoj cesti. Ove godine, pred sam početak školske godine, u blizini škola još uvijek nisu adekvatno označeni pješački prijelazi.

Zbog svega ovoga, prije tri godine mostarsko komunalno poduzeće zatražilo je podatke o bijeloj boji koja se koristi za crtanje horizontalne signalizacije na mostarskim cestama.

Također, pod parolom 'sigurnost pješaka kao najugroženijih sudionika u prometu je izuzetno važna', Grad Mostar ranije je na pješačkim prijelazima u gradu Mostar postavio svjetleće bljeskalice.

Grad Mostar je u kontekstu sigurnosti pješaka u prometu, na preko 60 pješačkih prijelaza u gradu postavio ukupno 300 svjetlećih bljeskalica kao upozorenje vozačima na oprez i smanjenje brzine jer se približavaju pješačkom prijelazu, koji se ne vidi.

Kopirati
Drag cursor here to close