Potpisan Memorandum

Mostar i Nikšić postali prijatelji

Memorandum su potpisali gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Skupštine Grada Nikšića Nemanja Vuković
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 04. 2024. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanje Memoranduma o prijateljstvu i suradnji između Grada Mostara i Općine Nikšića upriličeno je u srijedu 17. travnja u Vijećnici Grada Mostara.

Memorandum su potpisali gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Skupštine Grada Nikšića Nemanja Vuković, a Sporazum ima za cilj unaprijediti prijateljske odnose, posebno na području gospodarstva, kulture, turizma, obrazovanja i sporta.

 Foto: Bljesak.info / Mostar i Nikšić potpisali Memorandum o prijateljstvu i suradnji

''To je prvi korak u intenziviranju dosadašnje postojeće suradnje i nadam se da će završiti s bratimljenjem naša dva grada u budućnosti, to je jedan proces u koji sada krećemo. Odavno imamo poprilično dobru suradnju sa svim crnogorskim općinama, sa Kotorom, sa Barom, Herceg Novim i zadnje tri godine smo intenzivirali suradnju s gradovima u okruženju'', rekao je gradonačelnik Kordić i naglasio kako će ovo biti nastavak bolje suradnje na različitim projektima te privlačenjima sredstava iz Europske unije

Da je ovo značajan događaj za ova dva grada, u koji je uloženo mnogo truda i rada, potvrdio je i Nemanja Vuković, predsjednik Skupštine Grada Nikšića.

''Veoma značajan događaj za naša dva grada i stvaranje budućih veza gdje možemo zajedno osim građenja prijateljstva i mostova surađivati na projektima, kulturnoj i gospodarskoj razmjeni jer ova dva grada imaju dosta sličnosti. Uložili smo mnogo truda i rada, imamo suradnju s još nekim gradovima iz BiH, i regiji i to je uvijek donosilo dobro. Siguran sam da će i ovo biti na korist svih nas, da utječemo na poboljšanje kvalitete života naših građana'', naglasio je.

 Foto: Bljesak.info / Gosti u Gradskoj vijećnici

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close