Dvodnevna posjeta

Mostar Bus po ideje za bolje usluge išlo u Sarajevo

Predstavnici Mostar Busa imalo je odvojene sastanke sa sarajevskim poduzećima Centrotrans d.d. Sarajevo i KJKP Gras d.o.o. Sarajevo.
Gospodarstvo / Tvrtke | 03. 05. 2024. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukovodstvo J.P. Mostar Busa boravilo je u dvodnevnoj stručnoj posjeti poduzećima za javni gradski prijevoz Centrotrans d.d. Sarajevo i KJKP Gras d.o.o. Sarajevo. Odvojene sastanke održali su s oba poduzeća.

Predstavnici J.P. Mostar Busa na čelu s direktoricom Ivanom Bubalo prvi sastanak imali su 29. travnja s predstavnicima Centrotrans d.d. na čelu s predsjednikom uprave Sefudinom Čengićem, direktorom za prigradski i gradski prijevoz putnika Vedadom Smailhodzićom i direktorom međugradskog i međunarodnog prijevoza Saudinom Parićem.

Predstavnici poduzeća su razmijenili iskustva iz oblasti tehnike i tehnologije prometa, metodologije subvencioniranja javnog gradskog i prigradskog prijevoza, izračuna troškova obrta, amortizacije i eksploatacije i održavanja vozila, tarifnog sustava, naplate, kontrolinga, aplikativnih i IT rješenja, kao i iz oblasti marketinga i odnosa s javnošću.

Dogovorena sinergijska poslovno - tehnička suradnja

Razgovaralo se o trenutnoj problematici javnog gradskog prometa na području Mostara i Sarajeva kao i potrebama i smjernicama za njegovo unapređenje u cilju većeg zadovoljstva korisnika.

Na zaključku sastanka je dogovorena sinergijska poslovno - tehnička suradnja dvaju poduzeća u prethodno navedenim sferama poslovanja što će za rezultat imati produbljenju suradnju koja će rezultirati optimizacijom poslovanja J.P. Mostar Busa na primjeru uspješnog poslovanja poduzeća Centrotrans d.d. Sarajevo.

Foto: PR   / Sastanak s predstavnicima Centrotransa

''Na krilima dobre prakse drugih poduzeća J.P. Mostar Bus će primijeniti stručne metodologije i prenesena iskustva kako bi se poboljšala pokrivenost i učinkovitost prijevoza u gradu Mostaru kao i implementirati nove tehnologije poput digitalizacije i smart city rješenja koja će korisnicima javnog gradskog prijevoza donijeti veću kvalitetu usluge i veću pouzdanost. Naglasak je stavljen na ekološke inicijative kroz promicanje javnog prijevoza kao ekološki odgovornog načina putovanja i življenja'', naveli su iz Mostar Busa.

Je drugi radni sastanak održan je 30. travnja u prostorijama poduzeća KJKP Gras d.o.o. sastanku su prisustvovali predstavnici J.P. Mostar Busa na čelu s direktoricom Ivanom Bubalo kao i predstavnici KJKP Gras d.o.o. na čelu s generalnim direktorom Senadom Mujagićem, izvršnim direktorom Aleksandrom Petković, predsjednikom skupštine KJKP Gras i osobljem iz IT odjela.

Razmijenili iskustva

Predstavnici obaju poduzeća su razmijenili iskustva iz oblasti tehnike i tehnologije prometa, izračuna troškova obrta, amortizacije i eksploatacije i održavanja vozila, tarifnog sustava, sustava naplate, kontrolinga, aplikativnih i IT rješenja, kao i iz oblasti marketinga i odnosa s javnošću.

Razgovaralo se o smjernicama za unapređenje javnog gradskog prometa u cilju većeg zadovoljstva korisnika.

''Na zaključku sastanka je uspostavljena poslovno - tehnička suradnja dvaju poduzeća što će za rezultat imati produbljenju suradnju koja će rezultirati optimizacijom poslovanja J.P. Mostar Busa. Dogovorena je realizacija međusobne edukacije uposlenika u svim domenama poslovanja a prvenstvenu u domenu održavanja vozila i tehnike i tehnologije prijevoza. J.P. Mostar Bus će kroz realizaciju poslovno - tehničke suradnje primijeniti stručne metodologije i prenesena iskustva kako bi se poboljšala i učinkovitost javnog gradskog prijevoza u gradu Mostaru koja će korisnicima donijeti veću kvalitetu usluge'', kazali su.

Na radnom sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstava prometa kantona Sarajevo na čelu s pomoćnicima Muamerom Kukanom i Emirom Hota. Pomoćnici ministra su nas upoznali s metodologijama subvencioniranja javnog gradskog prijevoza u kantonu Sarajevo i metodologijom izračuna troškova pojedinačnih linija javnog gradskog prijevoza u ovisnosti o vrsti vozila kao i smjernicama razvoja i unapređenja javnog gradskog prometa u Kantonu Sarajevo kroz implementaciju informatičkih rješenja i unapređenja s akcentom na ekološki prihvatljivijim vozilima i smart city rješenjima.

Foto: PR / Sastanak s predstavnicima Grasa

Velikodušno podijeli iskustva

Predstavnici ministarstava su velikodušno podijeli svoja iskustva iz svih otvorenih tema sa sastanka i stavili sve svoje resurse na raspolaganje koje će J.P. Mostar Bus primijeniti u svom poslovanju prilikom kreiranja mreže linija, izračuna troškova linija i modelu sufinanciranja javnog gradskog prijevoza u gradu Mostaru.

Svi sudionici sastanka izrazili su predanost unapređenju javnog prijevoza radi bolje mobilnosti građana. Ovakve suradnje imaju za cilj ostvarivanje međusobnih poslovnih, sinergijskih i ekonomskih interesa za ostvarivanje što boljih poslovnih rezultata pojedinačno kao i za unapređenje pružanja usluga putnicima.

Na kraju oba sastanaka je dogovorena posjeta Ministarstva prometa Kantona Sarajevo gradskoj upravi Grada Mostara kako bi se približila metodologija dobre prakse subvencioniranja javnog gradskog prijevoza i produbila suradnja dvaju gradova u oblasti javnog gradskog prometa. Dogovorena je posjeta poduzeća Centrotrans d.d i KJKP Gras d.o.o poduzeću J.P. Mostar Bus kako bi se nastavio kontinuitet u poslovno tehničkoj suradnji.

Kopirati
Drag cursor here to close