Ništa novo

Težak poraz rukometaša u Portugalu

Sve ono što je obranio Benjamin Burić, sve one pogreške koje su napravili rukometaši Portugala, izabranici Damira Doborca nisu iskoristili, pa su na kraju kažnjeni.
Sport / Rukomet | 09. 05. 2024. u 22:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tu negdje, na kraju nigdje. Otprilike poznata priča rukometne reprezentacije BiH posljednjih godina. Portugalci na početku utakmice stvorili prednost od četiri gola koju su bez većih problema čuvali. Do 44. minute. Tri pogreške, dvije obrane golmana Portugala i za pet minuta je Portugal otišao na 24:16.

Sve ono što je obranio Benjamin Burić, sve one pogreške koje su napravili rukometaši Portugala, izabranici Damira Doborca nisu iskoristili, pa su na kraju kažnjeni.

Prilika je bilo. U prvom poluvremenu BiH je došla na -2, ali onda pogreška Senjamina Burića, Petrović i Herceg ne postižu golove, pa je u 27. minuti Portugal opet imao 14:9. Posljednja serija Portugala je bila presudna, ona koja je zaključena u 50. minuti.

Na kraju je bilo 29:19. Opet skromna realizacija, jedan gol s krila,
s devet metara dva uz realizaciju 2/9. Vukšić je bio usamljen sa sedam golova, Herceg je dodao četiri. Burić je imao solidnih 13 obrana, ali uzalud.

Kod Portugala, Manuel Gaspar 11 obrana, Portela i Silva po pet golova, Salvador četiri gola. Portugalci su imali realizaciju 60 posto, veliku većinu napada su završavali jako brzo, golove su postizali relativno lako, uglavnom sa šest metara.

Ni ova utakmica nije mogla proći bez izgubljenih lopti i velikoj broja tehničkih pogrešaka rukometaša BiH. Revanš je u nedjelju, igra se u Tuzli, za plasman na Svjetsko prvenstvo BiH mora kreirati jedno rukometno čudo.

Kopirati
Drag cursor here to close