Füllkrug spasitelj

Remi nakon kojeg je Njemačka ostala u životu

Njemačka nije sigurna za osminu finala samo uz slučaj svoje pobjede protiv Kostarike, već mora dočekati i pobjedu Španjolske protiv Japanaca.
Sport / Qatar 2022 | 27. 11. 2022. u 22:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završilo je na kraju bez pobjednika, ali sigurno je da nisu kalkulirali jedni i drugi. Španjolci su do posljednjih 15-tak minuta držali loptu na svoj način, a onda se nekako stekao dojam da su se pogubili u tim izmjenama.

S druge strane Nijemci su nekako osjetili da bi upravo o tom periodu nakon izjednačenja mogli napraviti i nešto više. Opet, kada se pogleda broj udaraca na gol, to je otprilike to. Španjolska tri, Njemačka četiri. U prvom dijelu Španjolci su bez problema držali loptu u nogama, jako teško su njemački igrači mogli doći do nje i uglavnom su probali nekim dodavanjima, proigravanjima prema mladom Musiali.

Iz tog prvog poluvremena, njegovog rano dijela imali smo prečku koju je pogodio Olmo uz pomoć Neuera. Olmo je servirao veliku priliku Torresu, ali ju je ovaj zapucao. Na pet minuta prije kraja poluvremena zatresla se mreža i to Španjolaca. Koji su dobro lovili Nijemce većim dijelom susreta. Nekada su to bili mali, nekada veliki. U ovom slučaju mali kada je Rudiger bio najviši u skoku nakon ubačaja Kimmicha iz slobodnog udarca s desna strane, ali gol je ipak poništen.

Do gola Španjolske nije bilo uzbuđenja, a onda je došao taj prvi gol. Morata je osam minuta po ulasku, jednostavno bio brži od
Sülea na dodavanje Jordija Albe. U 82.minuti, izmjena u redovima Španjolske Alejandro Balde je ušao umjesto Jordija Albe. Dvije minute kasnije upravo je po njegovoj strani pao gol. Sve je krenulo od loše lopte Laportea koju će par trenutaka Musiala poslati loptu naprijed koju će prigrabiti Füllkrug. Napadač Werdera ostavlja u životu svoju reprezentaciju.

U posljednjem trećem kolu igrat će Japan - Španjolska te Kostarika - Njemačka. Španjolska je u najboljoj situaciji te vodi na ljestvici s četiri boda. Po tri imaju Japan i Kostarika, dok je Njemačka posljednja s jednim bodom. Njemačka nije sigurna za osminu finala samo uz slučaj svoje pobjede protiv Kostarike, već mora dočekati i pobjedu Španjolske protiv Japanaca.

Kopirati
Drag cursor here to close