Nakon poraza

Majer: Ubio nas je jedanaesterac - Kovačić: Dvije sudačke greške

Hrvatska reprezentacija poražena je u polufinalnom susretu na Svjetskom nogometnom prvenstvu sa 3:0, bolji su bili nogometaši Argentine koji su se plasirali u finale.
Sport / Qatar 2022 | 13. 12. 2022. u 22:46 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski reprezentativac Lovro Majer rekao je nakon poraza od Argentine da sve moraju napraviti u utakmici za treće mjesto kako bi zadovoljni napustili prvenstvo.

''Glupo je valjda komentirati i sada se žaliti, ali mi mislimo da je trebao biti korner prije prvog pogotka i jedanaesterca. Isto tako, nisam siguran da je bio jedanaesterac. Moramo čestitati Argentini, zasluženo su nas pobijedili. Bilo je 3-0, tome se nema što dodati'', izjavio je Lovro Majer i potom odgovorio je li postojao umor nakon teške četvrtfinalne utakmice protiv Brazila.

Nije bilo umora

''Ne, nije bilo umora. Ubio nas je jedanaesterac, a potom i brzi drugi pogodak. Teško je nakon toga vratiti se u igru protiv tako kvalitetne i iskusne reprezentacije kao što je Argentina. Nama ostaje utakmica za treće mjesto i moramo napraviti sve kako bi ovo prvenstvo napustili zadovoljni. Napravili smo puno toga i zato bi bilo lijepo da bude sretan kraj'', rekao je.

Dvije sudačke pogreške

''Dali smo sve od sebe, ali utakmicu su odlučile dvije kardinalne sudačke pogreške'', mišljenje je hrvatskog nogometaša Matea Kovačića nakon 0-3 poraza od Argentine u polufinalu SP-a.

''Ne znam što bih rekao. Dali smo sve od sebe. Da smo mogli bolje u nekim trenucima, sigurno jesmo, Ali, jedanaesterac nas je dotukao. Izgubili smo, imamo ispred sebe utakmicu za treće mjesto. Borit ćemo se'', rekao je Kovačić i potom se osvrnuo na sve što se događalo prije prvog argentinskog pogotka.

Foto: Anadolija / Argentina slavi

''Nikada ne komentiram suce i suđenje, ali dvije kardinalne pogreške su odlučile sve. Ne mogu vjerovati da nije bio dosuđen korner za nas, onda i taj svirani jedanaesterac. Teško je sada. Primili smo dva smiješna pogotka i to nas je koštalo ulaska u finale. Znali smo kakva je Argentina. Agresivni su i imaju Messija. Ušli smo dobro, borili smo se i onda se dogodilo sve ovo što sam rekao'', završio je Kovačić.

Foto: HNS / MAteo Kovačić

 

Sosa: Bili smo bolji na početku

''Teško je izgubiti polufinale, tako smo blizu finala, a opet jako daleko'', kazao je hrvatski nogometaš Borna Sosa nakon što je Hrvatska izgubila od Argentine 0-3 u polufinalu svjetskog prvenstva.

Pročitajte još

''Bili smo bolji u prvih 30-ak minuta i onda primimo dva pogotka. Taj je jedanaesterac bio diskutabilan, a uz to je, nekoliko trenutaka prije toga, bio nedosuđeni korner za nas. Primiš taj prvi pogodak, a onda i drugi iz nekakvog flipera. Nakon toga smo se pokušali otvoriti, ali tada primimo i treći pogodak. Messi je tada pokazao ono što pokazuje kroz cijelu svoju karijeru'', rekao je Sosa, ali ipak čestitao suparniku na slavlju.

''Je, vjerojatno je to bila zaslužena pobjeda Argentine. Na nama je da razbistrimo glave i odigramo što bolju utakmicu za treće mjesto. Teško je izgubiti polufinale, bili smo blizu, ali opet tako daleko. Nema puno priče. Od srijede moramo krenuti sa što boljom pripremom za subotu. Imamo neke male ozljede, ali želimo se u Hrvatsku vratiti s medaljom'', rekao je.

Pogreške kod suđenja

Vrlo slično je razmišljao i Josip Juranović.

''Ponosni smo na sve što smo napravili, ali moramo čestitati Messiju i društvu. Imali smo kontrolu na početku utakmice, ali nedostajalo nam je završno dodavanje. No, male pogreške kod suđenja su nas gurnule prema porazu. I taj jedanaesterac, a i taj nedosuđeni korner. Umor? Nisu noge bile teške, ovo je hrvatska reprezentacija i uvijek dajemo baš sve od sebe. Čim smo ušli u svlačionicu došao je Vida i rekao svima kako moramo dignuti glave gore i moramo napraviti sve za treće mjesto. Za naše navijače koji su došli ovdje, za sve navijače, ali i za nas same'', rekao je Juranović.

Hrvatska reprezentacija poražena je u polufinalnom susretu na Svjetskom nogometnom prvenstvu sa 3:0, bolji su bili nogometaši Argentine koji su se plasirali u finale.

Hrvatsku, u borbi za treće mjesto, u subotu očekuje poražena momčad u polufinalnom srazu Francuske i Maroka.

Kopirati
Drag cursor here to close