Kevin Kuranyi

Katar: Njemačkom nogometnom umirovljeniku teško stradalo koljeno

Na svu sreću na ovom svjetskom prvenstvu nije bilo fatalnih ozljeda nogometaša i možemo samo poželjeti da tako i ostane. Međutim, na ovakvim smotrama nisu samo sudionici Mundijala u opasnosti od ozljeda, nego i nogometne legende...
Sport / Qatar 2022 | 16. 12. 2022. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši njemački reprezentativac Kevin Kuranyi (40) teško je ozlijeđen u Kataru.

Prema informacijama portala SPORT BILD i drugih njemačkih medija, Kuranyi je prema prvim dijagnozama teško ozlijeđen u utakmici FIFA legendi tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru.

Bivši napadač zabio je gol i zadobio ozljedu koljena. Kuranyija je hitna pomoć odmah prevezla u bolnicu u Dohi, a konačna dijagnoza naknadno je postavljena. 

"Nažalost, potvrđena je sumnja da su križni ligament i meniskus oštećeni", potvrđuje u međuvremenu za njemačke medije nekadašnja zvijezda VfB Stuttgarta i Schalkea 04.

Kuranyi je u Katar otputovao na poziv Fife. Tamo je sreo brojne bivše suputnike. Igrao je na teniskom stadionu u Dohi na turniru 'Legends Cup' bivših profesionalnih igrača.

Za nogometni turnir pripremljeno je malonogometno igralište s umjetnom travom na središnjem terenu. Kuranyi je igrao u timu s Paulom Wanchopeom (Kostarika), Oswaldom Sanchezom (Meksiko), Jorgeom Camposom (Kolumbija) i još nekim bivši profesionalcima.

Heroji svjetskih prvenstava kao što su Jürgen Klinsmann, Cafu (Brazil), Francesco Totti (Italija) i Hristo Stoitchkov (Bugarska) također su tamo nastupili.

Kuranyi je igrao za momčad Northern Bears, a ozlijedio se na utakmici protiv African Lionsa, predvođenih Sundayem Olisehom (Nigerija) i drugima.

Kuranyi je za Njemačku odigrao 52 međunarodne utakmice i postigao 19 golova.

Kopirati
Drag cursor here to close