Poseban modni miks

VIDEO | Hrvatski navijači napravili show u Dohi

"Vraćamo se kući na Badnjak, na ponoćku. Žena će ispeći prase, pa ćemo iza ponoći udariti po svinjetini!", najavio je Stipanović.
Sport / Qatar 2022 | 19. 11. 2022. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa hrvatskih navijača postala je prava atrakcija u Dohi. U centru grada, na tradicionalnoj šetnici i tržnici Souq Waqifu, hrvatski navijači obukli su posebno pripremljene, modificirane tradicionalne muslimanske, katarske odore, thobe, ali s hrvatskim obilježjima.

Nema tko se nije poželio fotografirati s njima, s navijačima u bijelim haljama s crvenim kockicama, oznakama njihove navijačke udruge, pa i skupa s njima zapjevati. Prilazili su im i navijači ostalih reprezentacija sudionika Mundijala, pa tako i prvih protivnika "kockastih" na Svjetskom prvenstvu, Maroka.

"Dos zero", govorio je jedan optimistični marokanski navijač, tvrdeći da će njegova momčad slaviti 2:0.

"Hoće, bit će, ali za nas. Dobit ćete po biberu", uzvraćali su Hrvati "prijetnjom" dok su učili Marokance pjevati hrvatske navijačke pjesme, pa i reći Hrvatska. Vidjelo se da Marokanci imaju talenta za hrvatski jezik.

"Propjevali bi vi meni da ostanemo ovdje mjesec dana", rekao je za Sportske novosti Ivo Stipanović iz Osijeka.

Riječ je o grupi od čak 16 navijača iz Udruge navijača "Mi Hrvati" koji su se odlučili na nesvakidašnji modni izričaj. Stigli su u Katar iz Osijeka, Zagreba, Njemačke...

"Nas 12 je stiglo iz Hrvatske, šestorica smo iz Osijeka", rekao je Stipanović.

"Netko iz naše grupe je došao na ovu ideju i tako je sve krenulo. Nije nam ovo prvi put, u Rusiji smo na Svjetskom prvenstvu prije četiri godine nosili posebne šubare", objašnjavao je Goran Bendeković.

Kada su hrvatski navijači krenuli uličicama, pa pjevali "Moju domovinu", navijači iz kafića gledali su ih začuđeno. Gotovo svi su se uhvatili mobitela da ovjekovječe vrhunsku bazu. Polijevali su se i vodom. A onda su naletjeli i na podjednako raspjevane navijače Ekvadora čija reprezentacija otvara u nedjelju Mundijal susretom s domaćinom Marokom.

"Ostat ćemo do kraja, dokad i Hrvatska. Ma ostat ćemo i poslije finala", poručio je Stipanović.

"Vraćamo se kući na Badnjak, na ponoćku. Žena će ispeći prase, pa ćemo iza ponoći udariti po svinjetini!", najavio je Stipanović.

Na Souq Waqifu i ostalim okupljalištima domaćih i brojnih gostiju pravo navijačko ludilo krene tek kada zađe sunce. Kad padne mrak, popuste ekstremne vrućine koje traju tijekom dana, navijači dođu na svoje i onda krene pjesma, zafrkancija. Dan prije početka SP-a već su navijači u velikom broju stigli na poprište turnira. Nije neophodan ni alkohol kao pogonsko gorivo, može se i bez toga. Nadmeću se pritom navijači i u modnim kreacijama. Zasad je svjetski prvak ova modna (re)kreacija dobro raspoloženih Hrvata.

Kopirati
Drag cursor here to close