Čudan komentar kapetana Belgije

Hazard: Nijemcima bi bolje bilo da nisu začepili usta

"Okej, oni su začepili usta, ali su na kraju izgubili. Bolje bi bilo da to nisu uradili i da su pobijedili. Mi smo ovdje da igramo nogomet, a ne da šaljemo političke poruke" kaže Hazard.
Sport / Qatar 2022 | 24. 11. 2022. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eden Hazard se nešto nije igrao u duelu protiv Kanade. Belgija je slavila, Kanada je grubo oštećena. Nakon utakmice Hazard nije previše pričao o tom susretu, ali je zato uspio malo da okrzne reprezentaciju Njemačke. Koja u ovom trenutku nema nikakve veze sa Belgijom. Međutim, Hazard je komentirao potez reprezentativaca Njemačke prije početka utakmice, kada su se slikali sa rukom na ustima.

Na taj su način prosvjedovali zbog nepoštivanja ljudskih prava u Kataru, ali i zato što ne smiju o tome govoriti – točnije, FIFA im je zabranila nošenje kapetanske trake duginih boja s natpisom "One Love".

Kapetani sedam europskih reprezentacija (Danska, Engleska, Wales, Nizozemska, Švicarska, Njemačka i Belgija) time su željeli upozoriti na to da se homosekualnost u Kataru kažnjava smrću.

"Okej, oni su začepili usta, ali su na kraju izgubili. Bolje bi bilo da to nisu uradili i da su pobijedili. Mi smo ovdje da igramo nogomet, a ne da šaljemo političke poruke. Drugi ljudi su bolji u tome. Mi želimo biti fokusirani na nogomet", rekao je Hazard i kratko komentirao zabranu koja mu je nametnuta: "Neugodno mi je o tome pričati. Ja sam ovdje da igram nogomet. Nisam želio zbog nošenja te trake počinjati utakmice SP-a sa žutim kartonom, to bi bilo iritantno", rekao je kapetan Belgije Eden Hazard.

Kopirati
Drag cursor here to close