Simpatični 'Krnje'

Füllkrugu nedavno drastično smanjena plaća, a fali mu i prednji zub

Posebno je zanimljiv njegov odnos sa Werderom. Naime, Füllkrug je ljetos prijevremeno produžio ugovor u Bremenu – ali, ali umjesto poboljšanja, pristao je na nižu plaću! I to za čak 30 posto...
Sport / Qatar 2022 | 28. 11. 2022. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon remija protiv Španjolske u Kataru, Njemačka priča o Niclasu Füllkrugu (29).

Napadač Werdera spasio je šanse Elfa za nokaut fazu na Svjetskom prvenstvu u Kataru golom u 1-1 remiju protiv Španjolske. Füllkrug se nakon odličnih nastupa u Bundesligi (deset golova u 14 utakmica) našao među putnicima za Svjetsko prvenstvo, a čini se kako se njegovom golgeterskom nizu ne nazire kraj.

Füllkrug potječe iz sportske obitelji iz Hannovera. I otac i djed bili su nogometaši, a njegova mlađa sestra Anna-Lena igra također nogomet u Regionalnoj ligi.

Iako je Španjolcima pogodak postigao nogom, Füllkrug često napominje kako je igra glavom zaštiti znak obitelji.

Napadač Werdera sretno je oženjen Lisom, djevojkom koju poznaje još iz osnove škole. Kaže kako se ne snalazi dobro samo u šesnaestercu, nego i za štednjakom. Voli kuhati za svoju suprugu i njihovu kćerkicu Emiliju.

Posebno je zanimljiv njegov odnos sa Werderom. Naime, Füllkrug je ljetos prijevremeno produžio ugovor u Bremenu – ali, umjesto poboljšanja, pristao je na nižu plaću!

Budući da je Werder imao financijskih problema unatoč povratku u Bundesligu, Füllkrug se pristao odreći oko 30 posto svoje prethodne zarade (2,5 milijuna eura godišnje).

Füllkrug: "Poslao sam klubu znak da nisam glup i da razumijem da se produljenje ne može obaviti pod istim uvjetima kao prije".

Kao profesionalac, isprva se mučio. Iako dolazi iz omladinskog pogona Werdera, nije odmah uspio napraviti iskorak među prvotimce. Nakon posudbi u Fürthu i Nürnbergu, preselio se u Hannover u sezoni 2016/17. U sljedećoj sezoni Füllkrug se tamo konačno probio. Pod Andreom Breitenreiterom bio je na terenu u svakoj bundesligaškoj utakmici i zabio 14 golova, piše Bild.

Füllkrug ima još jedan zaštitni znak, jedinstven među modernim nogometašima. Naime, veliki međuzubni prostor 'krasi' ga od djetinjstva.

Inače, njegov bivši suigrač Marko Arnautović jednom mu je zbog toga dao nadimak 'Lücke', što bi, da je kod nas, vjerojatno bilo ono pogrdno 'Krnje' ili 'Krnjavi'.

Füllkrug je kao tinejdžer nosio aparatić za zube, ali nije završio terapiju. "Razmak je proširen tako da ima dovoljno mjesta za implantat. Kad je rupa bila dovoljno velika, već sam bio profesionalac", kaže napadač Elfa.

Napominje kako ipak nije odustao od toga da u budućnosti to konačno završi i ugradi implantat. Najvažnije mu je trenutačno da to ne smeta njegovoj supruzi, koja se, kako kaže, zbog te praznine između prednjih zuba i zaljubila u njega...

Što se tiče golova, Nijemci su se već našalili kako je Füllkrug već postigao više pogodaka na svjetskim prvenstvima od Zlatana Ibrahimovića.

Kopirati
Drag cursor here to close