Nije bilo iznenađenja

Francuska bez problema, Giroud najbolji strijelac u povijesti Tricolora

Iskusni centarfor igra sjajno na ovom prvenstvu, pa je od danas najbolji strijelac u povijesti francuske reprezentacije! Giroud je sada na 52 gola, a legendarni Thierry Henry ostao je na 51.
Sport / Qatar 2022 | 04. 12. 2022. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći putnik u osminu finala je Francuska. Na krilima raspoloženog Mbappéa, Francuska je savladala Poljsku 3:0, pa će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika duela Engleska - Senegal. Za razliku od nekih prethodnih utakmica, Poljska je imala neke svoje prilike, ali opet to je bilo premalo da se eliminira jaka Francuska.

U prvih dvadesetak minuta susreta vidjeli smo nekoliko pokušaja Francuza, Varane je bio neprecizan, dok su Tchouaméni i Dembele malo zagrijali Szczesnya. Tek u 21. minuti imamo i jedan pokušaj na drugoj strani, Lewandowski je pucao iz velike udaljenosti i lopta je otišla pored gola. Na isteku prvih pola sata igre, Francuska ima najbolju priliku, Dembele je na drugoj stativi proigrao Girouda koji je malo zakasnio. Bliži se kraj poluvremena, Francuska je sve opasnija i bliža golu.

Ide još jedan pokušaj Mbappéa ali u vanjski dio mreže. Poljaci na kraju se pokazalo najbolju priliku imali u 38. minuti utakmice ili bolje rečeno dvije. Bereszynski pravi dobar posao na lijevoj strani, daje jednu povratnu loptu za Zielinskog koji šutira dvaput. Jednom je obranio Lloris, drugi put su Llorisu pomogli njegovi suigrači, izbacuju loptu s gol linije. Mogao je posao završiti Kaminski, ali uspijevaju blokirati i njega. Završnica prvog dijela pripada Francuzima koji stižu do prednosti. Glavninu posla je obavio Kylian Mbappé, dok je Olivier Giroud savladao golmana Poljske.

Iskusni centarfor igra sjajno na ovom prvenstvu, pa je od danas najbolji strijelac u povijesti francuske reprezentacije! Giroud je sada na 52 gola, a legendarni Thierry Henry ostao je na 51. U nastavku je realno gledajući bilo samo pitanje kada će drugi gol Francuza. Poljaci su se trudili, ali teško su mogli ozbiljnije zaprijeti. Ritam je bio takav da je u potpunosti odgovarao Francuzima koji na 15 minuta prije kraja stižu do drugog gola.

Sijevnula je kontra, Dembele je lakoćom promijenio stranu i uposlio Mbappéa koji s ruba šesnaesterca pogađa pod prečku. U sudačkoj nadoknadi vidjeli smo još jedan gol, utješni Poljske. Grosicki je ubacivao, Upamecano igrao rukom, pa je nakon pregledavanja snimke Valenzuela pokazao na bijelu točku. Tamo je šut Lewandowskog obranio Lloris, ali je penal ponovljen, pa je ubojiti napadač iz drugog pokušaja ipak zabio za oproštaj njegove reprezentacije od ovog svjetskog prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close