Igra Kolo Muani

Didier Deschamps iznenadio zamjenom za Nkunkua

Deschamps je dobio priliku na prvenstvo pozvati novog igrača, što je i napravio, no time je mnoge iznenadio jer je poziv dobio Randal Kolo Muani, ofenzivac Eintrachta iz Frankfurta.
Sport / Qatar 2022 | 16. 11. 2022. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EuroFoot / Randal Kolo Muani

Već pri dolasku na Svjetsko prvenstvo u Katar nogometna reprezentacija Francuske bila je oslabljena za usluge nekoliko bitnih nogometaša. No nakon samo nekoliko dana u Kataru ostala je bez još jednoga važnog igrača.

Nakon nezgodnog starta Eduarda Camavinge na treningu ozljedu zbog koje je morao otputovati kući doživio je Christopher Nkunku, sjajni ofenzivac RB-a Leipzig, kojeg su mnogi smatrali asom iz rukava te momčadi.

Didier Deschamps tako je dobio priliku na prvenstvo pozvati novog igrača, što je i napravio, no time je mnoge iznenadio jer je poziv dobio Randal Kolo Muani, ofenzivac Eintrachta iz Frankfurta.

Muani je ove sezone u Bundesligu pristigao iz Nantesa te se vrlo dobro snašao. U ligi je nastupio 14 puta, upisao je pet pogodaka i deset asistencija, a dva pogotka postigao je i u Ligi prvaka, gdje je Eintracht napravio veliki uspjeh plasiravši se u osminu finala.

Sjajna forma, ali i nesretne okolnosti tako ovog 23-godišnjaka dovode u Katar, gdje će se za mjesto u sastavu boriti s igračima poput Griezmanna, Girouda i Dembela, ali i još nekih igrača iz Bundeslige, Marcusa Thurama i Kingsleya Comana.

Klo Muani je za reprezentaciju upisao tek dva nastupa u rujnu, jednom je odigrao tek nekoliko minuta, a drugi put desetak.

Francuska će svoju prvu utakmicu odigrati u utorak 22. studenog protiv Australije.

Kopirati
Drag cursor here to close