Izbornik Ekvadora pred prvu utakmicu

Alfaro: Da budemo kamenčić u cipeli naših protivnika

Moramo biti kamenčić u njihovoj cipeli. Imamo te tri utakmice i ništa više. Pokušat ćemo izboriti drugi krug, ako se to dogodi, onda počinje jedna sasvim drugačija priča na ovom turniru" slikovito je objasnio Alfaro.
Sport / Qatar 2022 | 20. 11. 2022. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekvador nikada do sada nije razočarao na Svjetskom prvenstvu. Na završnim smotrama smo ih gledali tri puta, jednom su prošli prvi krug. U Japanu i Koreji su šokirali Hrvatsku, četiri godine poslije u Poljsku, pa je zaustavio Beckham golom iz slobodnjaka u osmini finala.

U Brazilu su uzeli bod Francuskoj, pa možemo reći kako znaju igrati protiv najboljih. Na ovom turniru možda se čak i očekuje da recimo u borbi za Senegalom izbore drugi krug. Nisu tehnički potkovani kao neke druge repke iz Južne Amerike, ali znaju igrači čvrsto, jako, na mišiće. Od trenutka kada je ova reprezentacija izborila nastup na Svjetskom prvenstvu, pisalo se i pričalo o tome kako je u kvalifikacijama za ovu reprezentaciju igrao Byron Castillo s jednostavno rečeno krivotvorenim papirima.

Tvrdilo se kako je Castillo rođen u Tumacu u Kolumbiji 1995. godine, a ne u ekvadorskom gradu Playasu 1998., kako stoji u njegovim službenim dokumentima. Na kraju je Sportski arbitražni sud (CAS) u švicarskoj Lausannei donio presudu.Ekvador je kažnjen s 100.000 švicarskih franaka, ali i s tri boda minusa koje će imati na startu kvalifikacija za iduće Svjetsko prvenstvo.

"Ekvadorska putovnica igrača Castilla je autentična, no neke informacije u njoj su bile lažne", naveo je CAS te time dobio osnovu za rečenu kaznu. Ipak, izbornik Ekvadora Gustavo Alfaro nije u Katar poveo Castilla.

Nakon završetka kvalifikacija a prije prve utakmice u Kataru, Ekvador je odigrao šest prijateljskih utakmica, zabilježio je dvije pobjede i četiri remija uz gol razliku 2:0! Estupiñán je dao gol Nigeriji, Caicedo Cape Verdeu. Pervis Estupiñán, Jeremy Sarmiento i Moisés Caicedo. To je trojka Brightona od koje su puno očekuje na ovom turniru" kaže Caicedo koji je imao 19 godina u trenutku kad je napustio Independiente matični klub.

Ekvador je reprezentacija koju je teško nadigrati, ali njihov izbornik Gustavo Alfaro neće obećati ništa spektakularno.

"Svjetsko prvenstvo je potpuno drugačije od kvalifikacija. Ako budemo igrali kao u kvalifikacijama, nećemo imati šansu jer nas čekaju prvaci Azije, Afrike, jaka Nizozemska. To su bolje selekcije od nas, što je pokazao ždrijeb. Da smo bili bolji ne bismo završili u četvrtom šeširu. Međutim, mi moramo učiniti sve da im otežamo posao. Moramo biti kamenčić u njihovoj cipeli. Imamo te tri utakmice i ništa više. Pokušat ćemo izboriti drugi krug, ako se to dogodi, onda počinje jedna sasvim drugačija priča na ovom turniru" slikovito je objasnio Alfaro.

Kopirati
Drag cursor here to close