30 timova

Počelo Europsko prvenstvo u raftingu u Konjicu

U Konjic dolazi 30 timova koji će se natjecatei u muškoj, ženskoj, mix i para kategoriji. Preko 130 sudionika će se suočiti s brzacima
Sport / Ostali sportovi | 11. 06. 2024. u 08:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europsko rafting prvenstvo u Konjicu počelo je u ponedjeljak 10. lipnja i trajat će do 15. lipnja, a u utorak 11. lipnja na rasporedu je i službeno otvorenje prvenstva.

Ovaj prestižni događaj, koji organizira River Guide rafting klub uz podršku hotela Garden City Konjic, odobrenje Svjetske rafting federacije (WRF) i pod pokroviteljstvom Grada Konjica, okuplja sudionike iz 12 zemalja Europe. Preko 130 sudionika će se suočiti s brzacima rijeke Neretve, poznate po kristalno čistoj vodi i izazovnim tokovima.

U Konjic dolazi 30 timova koji će se natjecati u muškoj, ženskoj, mix i para kategoriji.

Europsko rafting prvenstvo u Konjicu nije samo sportski događaj, već prilika da se istakne duh zajedništva, ljubav prema prirodi i avanturistički životni stil koji rafting donosi. Cilj prvenstva je promovirati rafting kao ekološki održiv i društveno koristan sport te istovremeno afirmirati Konjic i Bosnu i Hercegovinu kao turističku destinaciju koja nudi raznovrsne aktivnosti u prirodi, priopćili su organizatori.

Natjecanje će obuhvatiti tri utrke: Slalom utrka, RX utrka i Spust utrka. Posebno ističu noćne utrke koje će se po prvi put održati na rijeci Neretvi. Organizatori pozivaju sve ljubitelje adrenalinskih sportova da dođu u Džajića buk i podrže svoje favorite.

''Veliko otvorenje prvenstva će se upriličiti u utorak, 11. lipnja, s početkom od 20 sati kod Konjičke ćuprije, gdje će prisustvovati mnogi dužnosnici i gosti. Ne propustite priliku da budete dio ovog uzbudljivog događaja i podržite najbolje europske rafting timove. Više informacija možete pronaći na našoj web stranici www.raftingbih.ba kao i na društvenim mrežama prvenstva'' - navode iz organizacijskog tima.

Kopirati
Drag cursor here to close