2 discipline

Plivač SPK Zrinjskog Ivan Ivanković isplivao normu za Europsko prvenstvo

Ivan Ivanković, plivač Sveučilišnog plivačkog kluba Zrinjski, napravio je ogroman uspjeh isplivavši A normu za Europsko juniorsko prvenstvo u čak dvije plivačke discipline.
Sport / Ostali sportovi | 12. 06. 2024. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivač SPK Zrinjskog Ivan Ivanković isplivao normu u dvije discipline za nastup na predstojećem Europskom juniorskom prvenstvu u Vilniusu

Ivan Ivanković, plivač Sveučilišnog plivačkog kluba Zrinjski, napravio je ogroman uspjeh isplivavši A normu za Europsko juniorsko prvenstvo u čak dvije plivačke discipline.

Na nedavno održanom Ljetnom državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine Ivan je isplivao 50 m slobodno za 23.91 - rezultat težak 668 FINA bodova i bolji od A norme za EJP koja iznosi 24.06. Još veći uspjeh postigao je u disciplini 100 m slobodno vremenom 52.15 vrijednim 725 FINA bodova za koju je A norma EJP 52.35. Europsko juniorsko prvenstvo održat će se u Vilniusu (Litva) od 2. do 7. srpnja 2024. godine, a Ivanković će predstavljati Bosnu i Hercegovinu zajedno s ostalim mladim kvalificiranim reprezentativcima.

Rezultati koje je Ivan postigao u svojoj dosadašnjoj plivačkoj karijeri impresivni su:

- osvojenih više stotina medalja,
- više od 20 titula državnog prvaka,
- oboren državni rekord (1500 m slobodno),
- 17 naslova najboljeg plivača kupa.

Osim navedenih uspjeha Ivan je više puta osvajao plivačka challenge natjecanja i nagrade za najvrjedniji rezultat kupova na kojima je nastupao. Svi ovi uspjesi nisu slučajni - iza njih su godine predanog rada, napornog treniranja i posvećenosti sportu.

Uz sve navedeno, Ivan postiže odlične rezultate i u školi, a upravo je završio prvi razred Gimnazije fra Grge Martića u Mostaru odličnim uspjehom i uzornim vladanjem.

Kopirati
Drag cursor here to close