Veliki uspjeh na Europskom prvenstvu

Ivan Kvesić zaustavljen u polufinalu, Martinac se probio do finala

U polufinalu je nakon prave drame u završnici protiv Konstantinosa Mastrogiannisa Ivan Kvesić ostao bez finala, dok se tamo probio Ivan Martinac u kategoriji do 75 kg.
Sport / Ostali sportovi | 09. 05. 2024. u 00:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se stariji brat Anđelo Kvesić plasirao u finale Europskog prvenstva u karateu (+84 kg) koje se održava u Zadru, mlađi brat Ivan je u kategoriji do 84 kilograma osigurao subotnju borbu za broncu.

U polufinalu je nakon prave drame u završnici protiv Konstantinosa Mastrogiannisa ostao bez plasmana u finale, bio je to preokret kakav nije zabilježen u ovom sportu. Sekundu prije kraja Kvesić je poveo 6:3 i činilo se da je gotovo te je krenulo veliko slavlje.

Ipak, Grk u toj posljednjoj sekundi stiže do 3 boda i izjednačenja i zbog senšua, prednosti prvog osvojenog boda, odlazi u finale.

Sjajan posao prvog dana je napravio Ivan Martinac u kategoriji do 75 kg. Martinac je finale Europskog prvenstva izborio pobjedom protiv predstavnika Sjeverne Makedonije Petera Zaborskog rezultatom 3:0.

"Osjećaj je nestvaran, još nisam svjestan da sam u finalu. Presretan sam, nakon 12 godina i kadetskog finala, sada i seniorsko finale. Trajalo je dugo, presretan sam, isplatilo se čekati, došlo je u pravo vrijeme na pravom mjestu, rekao je Martinac.

Kopirati
Drag cursor here to close