Europsko prvenstvo

Anđelo Kvesić u borbu za zlato, Bostandžić za broncu

Polufinalni okršaj između Anđela Kvesića i Anesa Bostandžića je ponudio dosta uzbuđenja, na kraju je u samom finišu slavio Kvesić 2:1.
Sport / Ostali sportovi | 09. 05. 2024. u 00:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izuzetno zanimljivo je bilo prvog dana Europskog prvenstva u karateu kojem je domaćin grad Zadar. U polufinalu kategorije iznad 84 kilograma imali smo okršaj reprezentativca BiH Anesa Bostandžića i Anđela Kvesića Širokobriježanina koji nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Kvesić je na kraju slavio 2:1 pa će se za zlatnu medalju boriti protiv Talijana Mattea Avanzinija u subotu.

Na putu do polufinala, Anđelo je prethodno eliminirao Norvežanina Ismaila Bellemkhannatea, nakon njega i borca iz Njemačke (Nikolai Sekot). U trećem krugu je deklasirao predstavnika Turske Genc Kadir Furkana.

"Nakon četiri meča i pobjede zasluženo ulazim u finale koje će biti u subotu, prije toga je petak u ekipno. Imao sam četiri dobra protivnika, bilo je neizvjesno, većinom sam borbe završavao u zadnjim sekundama. Tu se lome koplja i vidi mentalna i psihička priprema. Odradio sam to na iskustvo i domaći teren. U zadnjem meču sam nezgodno pao na rame, ne znam što će biti s tim, nadam se da će biti u redu", rekao je Anđelo Kvesić za HRT.

Bostandžić je prošao Albanca Pakashticu, Belgijanca Costu, zatim Murada Hajizadea u trećem kolu. Nakon neizvjesnog poraza, Anel će u subotu ponovo na borilište, protivnik za brončanu medalju je Kadir Furkan.

Kopirati
Drag cursor here to close