Idu po medalje

Hercegovci predvode hrvatsku reprezentaciju u lovu na europski tron

Velika podrška hrvatskoj reprezentaciji stići iz Hercegovini jer na ovom prvenstvu bit će petorica predstavnika koji su svoje prve karate korake započeli u Čitluku i Širokom Brijegu.
Sport / Ostali sportovi | 07. 05. 2024. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Članovi Karate kluba Hercegovina-Zagreb

Europsko prvenstvo u karateu i parakarateu, točnije njegovo 59. izdanje, počinje u srijedu u Zadru te će se održati od 8. - 12. svibnja u sportskoj dvorani Višnjik.

Velika podrška hrvatskoj reprezentaciji stići iz Hercegovini jer na ovom prvenstvu bit će petorica predstavnika koji su svoje prve karate korake započeli u Čitluku i Širokom Brijegu.

Trenutno matični klub svih petorice je Karate klub Hercegovina-Zagreb.

Predvođeni izbornikom muške seniorske reprezentacije, trofejnim trenerom brotnjakom Danijelom Vučićem s pravom se očekuje rezultatski fantastičan nastup reprezentacije.

Već prvi dan na borilište izlaze veliki favoriti jedni od najboljih svjetskih karatista i najbolji hrvatski borci, braća Kvesić.

Anđelo Kvesić nastupa u teškoj kategoriji iznad 84 kilograma i jedna je od glavnih pretendenata na zlato. Nekoliko sati kasnije svoj nastup imat će njegov brat Ivan Kvesić u kategoriji do 84kg, a njegov niz rezultata s posljednjih Premier liga s pravom ga svrstava među favorite za medalju.

Za kraj dana u kategoriji do 75 kilograma svoj nastup ima iskusni Ivan Martinac, koji bi uz dobar nastup moga biti jedno od iznenađenja te doći u borbu za medalju.

U četvrtak i petak su borbe u ekipnom dijelu te će uz njih trojcu koji su stup reprezentacije u ekipnom dijelu nastupiti Ivan Pehar kojem će ovo biti debitantski nastup u seniorskoj konkurenciji na velikim natjecanjima. Mušku ekipu čini 8 članova.

Na prvenstvu će nastupit karataši i karatašice iz čak 51 europske zemlje, a prijavljeno ih je 671.

Kopirati
Drag cursor here to close