Završio igračku karijeru

Zvonić novi direktor Veleža

Zvonić je u dresu Veleža odigrao 322 utakmice, posljednja je bila u susretu protiv Tuzla Cityja na kraju prošle sezone.
Sport / Nogomet | 22. 06. 2024. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest dana nakon što je ostao bez šefa stručnog stožera, FK Velež je zvanično imenovao novog direktora kluba. To je dojučerašnji igrač, kapetan Denis Zvonić. Zvonić je u dresu Veleža odigrao 322 utakmice, posljednja je bila u susretu protiv Tuzla Cityja na kraju prošle sezone.

Ukupno je prošle sezone na terenu proveo 1.421 minutu. Veliki dio svoje karijere je proveo u Veležu, uspio je tek jednu sezonu odraditi kao igrač Zvijezde iz Gradačca.

"Mislim da je san svih nas u klubu ispunjen. Denis je za naš klub odigrao preko 300 utakmica i najmanje što smo mogli da učinimo, a da naš Zvonić ostane s nama jeste da mu pružimo priliku na nekoj drugoj funkciji. Našem Zvoniću želimo mnogo sreće i uspjeha u radu i da, ako Bog da, s našim Veležom budemo prvaci", izjavio je zamjenik predsjednika Upravnog odbora FK Velež gospodin Rahimić za službenu stranicu kluba.

"Odluka sigurno nije bila laka, ali svidjela mi se vizija i način razmišljanja čelnih ljudi kluba i u razgovoru s njima, vrlo brzo smo našli zajednički jezik. Ono na čemu ćemo odmah raditi zajedničkim snagama, je dovođenje novog trenera kako bi upravo novi trener vidio s kakvim igračkim kadrom raspolaže i što nam je dalje raditi", poručio je Zvonić nakon potpisa ugovora.

Ulogu direktora kluba do sada je obavljala Samra Eminović, koja i dalje ostaje dio Veleža, kao uposlenica u administrativnom odjelu.

Kopirati
Drag cursor here to close