EURO 2024

Češka i Gruzija u uzbudljivoj utakmici podijelili bodove

U posljednje kolo obje momčadi ulaze s po jednim bodom, a Češka će 26. lipnja odmjeriti snage s reprezentacijom Turske, dok Gruziju čeka sraz s Portugalom.
Sport / Nogomet | 22. 06. 2024. u 17:09 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Češka i Gruzija su u prvoj utakmici drugog kola skupine F na Volksparkstadionu u Hamburgu odigrali bez pobjednika. Završilo je 1:1, a pogotke su postigli Schick i Mikautadze. Dojma je kako je Češka bila bliža pobjedi, ali je Gruzija u posljednjim sekundama mogla doći do punog plijena, nakon što čisti zicer nije iskoristio

Prvo poluvrijeme Češka je igrala, a Gruzija povela iz jedine prilike nakon 45 minuta igre. Uvodnih deset minuta bilo je vatreno, Česi su prijetili iz svih oružja.

Pokušavali su Hložek i Schick dva puta, ali je sve to uspješno zaustavljao Mamardashvili.

U 23. minuti Češka pogađa preko Hložeka. Gruzijci su pokazali nespretnost reagiranja u vlastitom kaznenom prostoru pri ubacivanju dugog auta.

Lopta je preletjela na drugu vratnicu, a tamo Hložeku udarac blokira Mamardashvili, ali odbija ju u Leverkusenovog napadača koji s(p)retno zabija.

No, Marco Fritz iz VAR-a je sa svojim pomoćnicima primijetio igranje ruke prilikom Hložekovog udarca, a potom je Siebert poništio vodstvo Čeha.

Nije to obeshrabrilo igrače Ivana Hašeka, dapače, krenuli su još jače napadati. Pucalo je sa svih strana prema vratima Gruzije, ali je Mamardashvili odlučio odigrati poluvrijeme svog života. Vratar Valencije skupio je čak osam obrana prije odlaska na odmor.

Gruzija iz prve prilike dolazi do vodstva. Nakon centaršuta u kazneni prostor, lopta pronalazi kapetana Kashiu, no njegov udarac s par metara zaustavlja češki vratar.

Kad se činilo da se Češka spasila, oglasio se VAR. Primijetili su igranje rukom Robina Hranáča tijekom centaršuta, a Siebert je nakon pregleda snimke pokazao na najstrožu kaznu.

S bijele točke je bio precizan Mikautadze, koji je vratara poslao u jednu, a loptu u drugu stranu i doveo svoju momčad do prednosti.

Odmah po primljenom pogotku Češka je s centra jurnula prema vratima Gruzije, a Schickov zicer sa par metara zaustavio je danas briljantni Mamardashvili.

Drugo poluvrijeme izgledalo je identično prvom. Češka je napadala, dok je Gruzija svoje prilike čekala iz protunapada.

Tako je Mekvabishvili nakon kontre u 57. minuti došao u sjajnu poziciju, ali gađao malo pored vrata.

Umjesto pogotka i dvostrukog vodstva Gruzije, Češka dolazi do izjednačenja dvije minute kasnije. Pogodio je Schick.

Nakon kornera glavom je sreću okušao Lingr, njegov je udarac zatresao vratnicu, a tu se našao napadač Leverkusena od kojeg se lopta odbija u mrežu.

Češka je odlučno krenula po puni plijen i sva tri boda, ali udarci nisu pronalazili mrežu gruzijskih vrata. Krejči i Chytil su gađali pored vrata, dok je udarce Juráseka i Lingra zaustavio Mamardashvili i tako stigao do jubilarnih deset obrana u utakmici.

Mreže su do kraja mirovale, ali je Gruzija u posljednjoj sekundi mogla poslati Češku kući. Nakon što su bacili sve karte u napad, u obrani je ostalo dosta prostora, što je gruzijska kontra osjetila.

Krenuli su 3 na 1 s centra, ali udarac Lobjanidze otišao je visoko preko gola.

U posljednje kolo obje momčadi ulaze s po jednim bodom, a Češka će 26. lipnja odmjeriti snage s reprezentacijom Turske, dok Gruziju čeka sraz s Portugalom.

Kopirati
Drag cursor here to close