Hrvatski nogometni kup

Veliki preokret Rijeke protiv Osijeka za plasman u finale kupa

U 72. minuti sudac Pajač je pokazao na bijelu točku nakon udaranja Talysa u kaznenom prostoru, a Osječani nisu mogli vjerovati da se to dogodilo. Siguran s bijele točke bio je Antonio Mirko Čolak.
Sport / Nogomet | 31. 05. 2020. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Rijeka je uspijela preokrenuti rezultat protiv Osijeka - od 0:2 do konačnih 3:2

Nakon što je jučer u Koprivnici Lokomotiva svladala Slaven Belupo 3:1 i tako se plasirala u finale Hrvatskog nogometnog kupa, zagrebačkoj momčadi će se u velikom finalu u Šibeniku pridružiti Rijeka.

U nedjelju su izabranici Ivice Kuleševića bolje su otvorili susret na Rujevici, što im se isplatilo u 17. minuti kada je na sjajnu asistenciju Silve, Petar Bočkaj matirao vratara domaćih Pandura. 

Nakon tog pogotka, Osijek je još više počeo pritiskati, bilo je tu još par dobrih prilika, ali bez realizacije. Momčad Simona Rožmana se mučila u prvom dijelu, gotovo da i nisu uspjeli nešto konkretnije napraviti.

Početak drugog dijela kao iz snova za Osijek, nakon samo tri minute igre Petar Bočkaj je sjajnim udarcem pogodio za 2:0 nakon katastrofalne pogreške Pandura.

U 57. minuti Laszlo Kleinheisler je dobio drugi žuti karton te je isključen iz igre. A onda neviđeni preokret Rijeke.

Prvo je desetak minuta kasnije Robert Murić iskoristio jednu loptu nakon velike gužve u šesnaestercu i smanjio na 1:2.

U 72. minuti sudac Pajač je pokazao na bijelu točku nakon udaranja Talysa u kaznenom prostoru, a Osječani nisu mogli vjerovati da se to dogodilo. Siguran s bijele točke bio je Antonio Mirko Čolak.

Riječani su ubacili u veću brzinu, a konačan trud im se isplatio u 86. minuti kada je Yateke zabio pogodak vrijedan finala Kupa.

U zadnjim minutama utakmice Pandur je obranio čisti zicer igraču Osijeka i tako će Rijeka na Šubićevcu igrati protiv Lokomotive za obranu naslova od prošle godine.

''Gledajte u prošloj prvenstvenoj utakmici nije nam sviran penal, mislio sam da je slučajno, ali ništa više nije slučajno. Ovo je sramota i ovo se nije smjelo dogoditi u 2020., žao mi je što su to gledatelji morali vidjeti. nisam se nikad javno očitavao o suđenju, uvijek sam davao podršu, ali ovdje je stvarno bilo svega'', rekao je nakon utakmice Osijekov trener Kulešević.

Kopirati
Drag cursor here to close