EURO 2024

Ukrajinci ostaju u igri za nokaut fazu

Ukrajina u trećem susretu igra protiv Belgije, Slovačka se sastaje s Rumunjskom. Nakon tri utakmice u ovoj skupini teško je bilo što prognozirati.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2024. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Situacija se u ovoj skupini E komplicira. Ukrajina je nakon prvog poluvremena bila na "pola puta" do povratka kući, ali je sada kandidat za prolaz dalje. Iako u posljednjem kolu slijed Belgija.
Ukrajinski izbornik je imao velikih problema nakon startnih 0:3 protiv Rumunja.

Čak se pisalo o tome kako je izbačen iz svlačionice, ali je ipak na kraju odlučio napraviti čak četiri izmjene u početnoj postavi. Promijenio je puno toga.

Od golmana, dvojice igrača u veznom redu do desnog boka. Tako su startali Trubin, Brazhko, Yarmolenko i Tymchyk, međutim, rezultatski, Ukrajina je opet bila u zaostatku. U 17. minuti šut Hancka je odbio golman Ukrajine, lijeva strana ukrajinske obrane je "zaspala", Haraslin se izborio za prostor za ubačaj koji je preletio loše postavljenog Zinchenka, a Schranz je spremno dočekao priliku i glavom pogodio.

Najava bolje za Ukrajince dolazi u posljednjih desetak minuta prvog dijela. Tymchyk je pogodio stativu, nešto kasnije Dubravka je odlično pročitao Mudrika. Opasan je bio na drugoj strani
Haraslin, ali Trubin opet brani.

Ukrajina je odlučnije krenula u nastavak i poravnala već u 54. minuti. Mudrik je povukao napad, osvojio veliki dio terena i uposlio Dovbika koji je pametno zastao i pričekao dolazak suigrača. Lopta ide na lijevi bok gdje je natrčao Zinchenko koji je lucidnom prizemnom loptom na 12 metara namjestio sve za udarac Shaparenka koji je stigao iz drugog plana i pogodio donji desni kut nemoćnog Dubravke.

Novu veliku priliku Ukrajina je imala u 74. minuti kada je krenula u protunapad, Yeremchuk je dao loptu u for za Mudrika, ali njegov udarac iskosa zaustavila je stativa. Šest minuta poslije, Shaparenko s desne strane šalje loptu u kazneni prostor prebacivši oba slovačka stopera, a taj je centaršut odlično pratio Yaremchuk koji je do lopte stigao malo prije Dubravke, dovoljno za 2:1. Ukrajina u trećem susretu igra protiv Belgije, Slovačka se sastaje s Rumunjskom. Nakon tri utakmice u ovoj skupini teško je bilo što prognozirati.

Kopirati
Drag cursor here to close